Tris kėlinius dominavusi „Barcelona“ lemiamame ketvirtyje išbarstė 15 taškų pranašumą, tačiau Š. Jasikevičius per minutės pertraukėlę sušuko „Keiskitės! Vaikinai, žaidėme gerai, o dabar viską gadinate“, o trenerį išgirdę jo auklėtiniai paskutinę minutę sėkmingai apsigynė ir triumfavo 72:68.

Sekmadienį finale dėl pirmojo sezono trofėjaus „Barcelona“ kovos su amžinais varžovais Madrido „Real“.

„Kai turime dviženklį pranašumą, pametame galvas. Darome nemažai klaidų ir suteikiame varžovams šansą išsigelbėti. Bet reikia suprasti ir tai, kad kartu esame dar tik mėnesį. Viskam savo laikas. Dabar esame laimingi, nes sekmadienio finalas mums yra labai svarbus“, – po pusfinalio sakė Š. Jasikevičius.

Akistatoje, kurioje „Barca“ revanšavosi Vitorijos ekipai už nesėkmę Ispanijos čempionato finale, nugalėtojus į priekį vedė Alexas Abrinesas, kuris trečiajame kėlinyje pataikė 5 tritaškius iš 5 bei iš viso surinko 19 taškų. Nepaisant to, Š. Jasikevičius komandos žvaigždei taip pat turėjo griežtų pastabų.

Nors rungtynių metu treneris su savo auklėtiniu turėjo nedraugiškų pašnekesių, po mačo specialistas 27-erių snaiperiui už tolimus metimus padėkojo.

„Na, kartais jis gali pataikyti tritaškį... Jis yra metikas, tai žino visi. Mano darbas yra pastatyti jį į tinkamą vietą, o jam tuomet beliktų bausti varžovus. Šį kartą mums sekėsi, nes Alexas pataikė kelis labai svarbius metimus“, – kalbėjo buvęs Kauno „Žalgirio“ vairininkas.

Pats A. Abrinesas bendraudamas su žiniasklaida pasidžiaugė tuo, kaip Š. Jasikevičius į žaidimą įtraukia visus klubo krepšininkus.

„Treneris į žaidimą įtraukia visą komandą. Deriniai yra braižomi kiekvienam krepšininkui, kiekvienas visada turi būti pasiruošęs. Šį kartą geriausiai sekėsi man, bet kitose rungtynėse tai gali būti Nikola Mirotičius, Pierre‘as Oriola ar kiti. Kiekvienas žaidėjas jaučiasi svarbus“, – teigė A. Abrinesas.

Praėjus savaitei po Supertaurės mūšio su „Real“, „Barcelona“ startuos ACB čempionate rungtynėmis su „Burgos“. Katalonų sezono pradžia Eurolygoje numatyta spalio 1-ąją rungtynėmis su Maskvos CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)