„Mes jaučiame didžiulę pagarbą treneriui, kuris daugelį mūsų treniravo paauglystėje, jaunimo rinktinėse. Dalis mūsų kartu su juo užaugo. Nesvarbu, ką jis yra treniravęs – ar moteris, ar vaikus Kartu su juo būnant persirengimo kambaryje tu supranti, kad jis „yra žaidime“.

Šiuo metu mes kartu esame viename kelyje ir treneriui esame be galo dėkingi“, – šyptelėjo vienu lietuvių duobkasių aštuntfinalyje tapęs gynėjas Nickas Calathesas.

Lietuvos krepšinio ekspertų mintys apie trenerio K. Misso kompetenciją taip įaudrino graikų žurnalistus, kad spaudos konferencijoje po rungtynių ši tema buvo aptarinėjama ne trumpiau, nei pati bilietą į ketvirtfinalį graikams atvėrusi pergalė pries Lietuvą.
Tie, kurie taip kalba, turbūt nežino mano istorijos. Dabar bus proga apie mane sužinoti daugiau.
Kostas Missas

Graikų pasipiktinimą sukėlė, jų nuomone, neetiški Tomo Pačėso ir Žydrūno Urbono komentarai.

„K. Missas, kiek žinau, atėjo iš moterų krepšinio, atlieka neaiškų vaidmenį federacijoje. Bendravau su vienu graiku, kuris seka viską: jie labai pikti ant federacijos, kad turėdami eilę trenerių – Bartzoką, Katsikarį, Zourosą, jie paėmė šitą trenerį, kuris eilę metų išvis nedirbęs.

Tuo labiau nedirbęs aukščiausiame lygyje“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo pats šiuo metu jokios komandos netreniruojantis T. Pačėsas.

Tuo metu buvęs krepšininkas Ž. Urbonas, dabar užimantis Utenos „Juventus“ klubo prezidento pareigas, duodamas interviu portalui Krepšinis.net teigė, kad K. Missas apskritai yra „per minkštas“ treneris.

„Kaip dirbęs ir komandos vadovybėje, ir trenerių štabe, galiu pasakyti, jog šis treneris labiau tinkamas nebent darbui kokioje federacijoje. Kaip treneris, jis per daug diplomatiškas, niekada nesu iš jo girdėjęs ne tik riksmo, bet ir griežtesnio žodžio.

Mano nuomone, treneris turi žaisti su pagaliu ir saldainiu rankoje. Kada reikia – duodi saldainį, kada reikia – duodi pagaliu į kuprą. Šis treneris pagalio niekada neturėjo“, – savo nuomonę išsakė kadaise K. Misso treniruotoje komandoje Graikijoje žaidęs Ž. Urbonas.
Mes jaučiame didžiulę pagarbą treneriui, kuris daugelį mūsų treniravo paauglystėje, jaunimo rinktinėse. Dalis mūsų kartu su juo užaugo.
Nickas Calathesas
Paklaustas, kaip pats vertina tokius pareiškimus, K. Missas nusikvatojo.

„Visų pirma, aš labai didžiuojuosi, kad treniravau moteris. Moterys taip pad žaidžia krepšinį, su jomis pavyko pasiekti neblogų rezultatų. O tie, kurie taip kalba, turbūt nežino mano istorijos. Taip, aš treniravau moteris, tačiau su Graikijos vaikinų U-20 rinktine esu laimėjęs ir Europos čempionato auksą (2009 m., – red. past.), ir sidabrą (2010m., – red. past.).

Dabar bus proga sužinoti apie mane daugiau“, – ironiškai kalbėjo K. Missas, daugelį dabartinės graikų rinktinės narių treniravęs ne tik jaunimo, bet ir moksleivių ekipose.

Aistros dėl šios temos nerimo ir graikų žiniasklaidoje. Po pergalės portalas Sport24.gr rašė, kad „du lietuvių krepšinio specialistai turėtų jausti gėdą ir praryti savo liežuvius“.

Vertindamas rungtynes graikas pažymėjo, kad komandai tai buvo jau tarsi antras atkrintamųjų varžybų mačas.

„Vienas atkrintamųjų varžybų rungtynes su Lenkija mes jau turėjome grupėje, o dabar žaidėme ir tikrą aštuntfinalį. Mes pasirengėme ir fiziškai, ir psichologiškai, o raktu į pergalę tapo gynyba. Mes einame pirmyn dabar jau žinodami, kas esame ir ką mes galime padaryti“, – kalbėjo K. Missas.

N. Calathesas savo ruožtu atidavė pagarbą 77:64 palaužtai Lietuvos rinktinei.

„Lietuva – gera komanda, kuri kartu žaidžia ne vienus metus, yra iškovojusi nemažai apdovanojimų. Kostas Sloukas, Ioannis Bouroussis – po pertraukos jie abu buvo puikūs.

Varžovai savo gretose turėjo vienus geriausių aukštaūgių turnyre, todėl mes norėjome kuo labiau apsunkinti jų gyvenimą. Ir mums tai pavyko, – Aš nežinau, ar daug kas tikėjo, kad mes galime laimėti, tačiau rūbinėje jautėme, kad turime galimybių nugalėti. Treneris parengė puikų žaidimo planą, o mes jį išpildėme.“

Į ketvirtfinalį patekusi Graikijos rinktinė jame žais su Kroatijos ir Rusijos aštuntfinalio poros laimėtojais. Šis mačas vyks sekmadienį 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (489)