K. Maksvytis pasakojo, kad žaidėjams per FIBA atrankos lango savaitę davė pora laisvų dienų, nes retai taip būna, kad gali sau tai leisti: „Vieni išvyko trumpam į užsienį, kiti atsikvėpė Lietuvoje su šeimomis, kai kas treniravosi. Pailsėjome vieni nuo kitų, pakeitėme rutiną, grįžome, ir likau labai patenkintas, kaip komanda treniruojasi prieš rungtynes, matau gerų ženklų.“

Anot jo, „Armani Olimpia“ talento turi pakankamai. „Ten yra buvusių žalgiriečių. Žinome, ką jie gali. Komandos potencialas nemažas. Gal jiems dabar trūksta puolimo žaidėjų – Shavono Shieldso, Billy Barono, Luigi Datome's – bet kai komanda bus visos sudėties, viskas sugrįš. O penktadienį reikės surasti ne tik, kaip atakuoti Milano komandos gynybos sistemą, bet ir kaip atakuoti atskirus žmones. Reikės rasti jų silpnas vietas“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Apibūdindamas buvusių žalgiriečių Kevino Pangoso ir Brandono Davieso sugebėjimą prisitaikyti prie naujos komandos, K. Maksvytis negailėjo pagyrų.

„K. Pangosas – elitinis metimas, žaidimo du prieš du meistras. Norėsime, kad jis kuo mažiau įmestų taškų, varginsime jį. Jei jis gauna laisvės ir gerai jaučiasi, paprastai nulemia rungtynių baigtį. B. Daviesas? Jam sekasi gerai, rungtynes prieš „Barcelona“ jis sužaidė labai gerai, tikėtina, kad taip pat norės sužaisti ir prieš kitą savo buvusią komandą „Žalgirį“. Treneris Ettore Messina išnaudoja jo stiprias savybes, jis tikrai bus vienas iš komandos lyderių“, – sakė treneris.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ paskelbė, kad iš rikiuotės iškrito treniruotėje kojos traumą patyręs gynėjas Mantas Kalnietis. Jam nustatytas šlaunies raumens patempimas – įžaidėjas praleis mažiausiai dvi savaites.

K. Maksvytis dar negalėjo pasakyti, kas bus registruojamas rungtynėms su Milano ekipa – po čiurnos operacijos pasveikęs Dovydas Giedraitis ar Motiejus Krivas.

„Mūsų tikslas – apkarpyti „Armani Olimpia“ taškų rinkimą ir versti varžovus kuo prasčiau organizuoti savo žaidimą. Tikimės, kad gerai atidirbsime ir iškovosime pergalę. Visi sezono pradžioje dar abejojo „Žalgiriu“. Komanda įrodė, kad kaunasi kiekvienose rungtynėse, fanai mato pastangas, o mes stengsimės savo fanų neapvilti“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Strategas taip pat pasidžiaugė Lietuvos rinktinės pergale Juodkalnijoje ir iškovotu bilietu į 2023 metų pasaulio krepšinio čempionatą.

„Džiaugiausi už visus. Sunku buvo iš šono stebėti, bet gerai visiems lietuviams – esame pasaulio čempionate. Galiu tik pasveikinti kolegas ir žaidėjus, vasarą pasimatysime ir turėsime gerą laiką“, – sakė vyriausiojo Lietuvos rinktinės trenerio pareigas lapkritį laikinai savo asistentui Kęstučiui Kemzūrai perleidęs K. Maksvytis.

Visai kitos nuotaikos vyravo atvykstančios Italijos komandos stovykloje.

„Šiuo metu išgyvename sunkų laikotarpį – netenkina tiek fizinis pasirengimas, tiek žaidimas. Mums trūksta perimetro žaidėjų, todėl esame priversti žaisti su aukštesne sudėtimi, dažniausiai su trimis aukštaūgiais aikštėje, – prieš būsimą dvikovą su „Žalgiriu“ kalbėjo Milano komandos strategas Ettore Messina. – Mėginsime ieškoti galimybės laimėti prieš „Žalgirį“ gerai besigindami ir kovodami dėl atšokusių kamuolių. Kauno ekipa šiuo metu tikrai labai gerai žaidžia ir nusipelno pastarųjų puikių rezultatų.“

Buvęs žalgirietis K. Pangosas neabejoja, kad „Žalgirio“ mestas iššūkis bus ritas: „Visi žinome, kaip sunku būna žaisti prieš milžinišką ir stipriai savus palaikančią minią Kaune. Turime išlikti susikoncentravę, vykdyti planą puolime, gerai gintis visas 40 minučių.“

Penktadienį rungtynių su „Armani Olimpia“ pradžia – 20 val.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba. K. Maksvyčio auklėtiniai ją praleis Ispanijoje – trečiadienį žais su Vitorijos „Baskonia“, o penktadienį – su Valensijos „Basket“.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją