17-metė 186 cm ūgio puolėja per 32 minutes pelnė 20 taškų (5/12 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 4/7 baudos metimai), sugriebė 17, perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas, sykį suklydo, 3 kartus prasižengė ir surinko 32 naudingumo balus.

L. Juškaitės vedama komanda 75:67 po permainingos kovos pranoko Šiaulių „Šiaulių-Universitetą“. 17-metė jau antrą kartą šiame sezone tapo naudingiausia turo krepšininke. Ji šiuo metu yra rezultatyviausia LMKL žaidėja, per mačą vidutiniškai įmetanti 18,8 taško.

Antrą-trečią pozicijas pasidalino Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ aukštaūgė Laura Svarytė ir Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ gynėja Nyshia Hammonds, surinkusios po 31 naudingumo balą.

Ketvirtoje vietoje liko Marijampolės „Sūduvos“ atstovė Iveta Šalkauskė (25 naud. bal.), o penketuką baigia „Šiaulių-Universiteto“ lyderė Silvija Kuodienė – 23 efektyvumo balai.

Gražiausią NKL savaitės epizodą sukūrė 185 cm ūgio įžaidėjas

Į krepšį dėti moka ir mažyliai. Tai įrodė Raseinių „Rasų“ įžaidėjas Aidas Kavaliauskas, vienu apgaulingu judesiu sudraskęs visą Joniškio „Delikateso“ komandos gynybą ir po reido į baudos aikštelę sugrūdęs kamuolį į krepšį per varžovo rankas. Devyniolikmečio 185 cm ūgio gynėjo dėjimas – gražiausias praėjusios savaitės NKL TOP-10 epizodas.

Už A. Kavaliausko nugaros liko „Trakų“ dueto Dovio Bičkauskio ir Tautvydo Pipiro ataka žemė-oras. Trečioje vietoje – dar vienas NKL vicečempionų atstovas. Legionierius iš JAV Calebas Suttonas nubaudė varžovus bloku gražuoliu ir pasiuntė kamuolį į tribūnas.

Į penkioliktosios NKL savaitės TOP-10 taip pat pateko Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“, Vilniaus „Perlo-MRU“, „Palangos“, Molėtų „Ežerūno-Kario“, Joniškio „Delikateso“ ir „Šilutės“ atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją