Lietuvos rinktinės kapitonas buvo bene savikritiškiausias prieš tris savaites Nankine (Kinija) vertindamas devintą vietą, kurioje planetos pirmenybes užbaigė su tautiečiais.

Po „liūdnojo“ čempionato 33-ejų kaunietis klausimą dėl tolesnio žaidimo nacionalinėje komandoje paliko atvirą. Jei jis pasiryš ir turės galimybių padėti ekipai siekti olimpinio kelialapio kitą vasarą, tai lietuviai darys jau vedami naujo trenerio.

Realiausiu kandidatu pakeisti Dainių Adomaitį laikomas Kazys Maksvytis, su kuriuo Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jau pradėjo pokalbius dėl darbo rinktinėje.

Jei skiriant į pareigas D. Adomaitį LKF pasirėmė žaidėjų nuomone, šįkart M. Kalnietis teigia rinktinės aktualijas sekantis iš šalies.

„Su K. Maksvyčiu nesu pažįstamas, nėra tekę kartu dirbti. Bet kol kas palikime tuos reikalus šone. Esu susikoncentravęs į klubo tikslus. Tai, kas vyksta rinktinėje, stebiu tik iš šalies“, – kalbėjo krepšininkas.

Nors su D. Adomaičiu bet kokiu atveju jis nebesusitiks nacionalinėje ekipoje, tai padarys antradienį „Siemens“ arenoje, kur „Rytas“ ir „Lokomotiv“ pradės pasirodymą Europos taurės turnyre.

Kitaip nei vilniečiams, Rusijos klubui tai kartu bus ir pirmas oficialus sezono mačas, nes kovų VTB Vieningoje lygoje jis kol kas nepradėjo.

„Pirmos oficialios rungtynės gal ir turi savos specifikos. Bet tik kai matysiu galutinį rezultatą, galėsiu pasakyti, ar tas padidintas adrenalinas davė daugiau naudos, ar žalos“, – dėl to, kaip gali atsiliepti skirtingas komandų grafikas, dvejojo M. Kalnietis.

Tvirtesnę nuomonę gynėjas turi apie „Ryto“ pirmuosius blynus, kuriuos gerokai pasikeitusi komanda iškepė Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), laimėdama pirmas trejas rungtynes.

„Klubo biudžetas gal ir sumažėjo – bent jau sprendžiant iš to, ką skaičiau žiniasklaidoje. Bet kiek mačiau „Ryto“ rungtynių šiame sezone, jos man paliko malonų įspūdį.

Manau, jie nebeturi tiek problemų už aikštės ribų kaip anksčiau – turiu omenyje rūbinę. Juk pernai vienas išvažiavo vos atvykęs, kitas nenorėjo klausyti trenerio. Tai kenkė bendrai komandos atmosferai. Dabar „popieriuje“ sudėtis gal ir kuklesnė, užtat žaidžia vieningiau ir visai neblogai išeina“, – komentavo M. Kalnietis.

Patys „geležinkeliečiai“ dar turės parodyti, kaip sugeba žaisti vieningai, mat komandoje – daug garsių pavardžių, kurioms reikės tarpusavyje dalintis kamuoliu. Tuo pirmiausia ir turi pasirūpinti atakų dispečeris iš Lietuvos.

„Lokomotiv“ jis primena vieną turiningiausių istorijos puslapių – 2013 metais M. Kalnietis padėjo vienintelį sykį klubo istorijoje laimėti Europos taurę ir pirmąsyk iškopti į Eurolygą.

2012-2015 metais ekipoje žaidęs lietuvis sugrįžo į Krasnodarą po ketverių metų pertraukos ir rado visiškai pasikeitusią komandą, tačiau tą pačią ambiciją – triumfuoti Europos taurės turnyre ir grįžti tarp Senojo žemyno stipriausiųjų.

„Neliko absoliučiai nė vieno žaidėjo, bet medicinos personalas, klubo darbuotojai – beveik visi tie patys. Dėl to man šiek tiek lengviau įsilieti į komandą nei būnant visišku naujoku.

Kalbant apie mūsų siekius, minėjau ir rusų žurnalistams, kad taip toli į priekį nesidairome. Labai pavojinga galvoti apie kažkokius tolimus tikslus, reikia koncentruotis į tai, kas yra prieš tave. Pavyzdžiui, į tai, kas laukia rytoj“, – skambiais pareiškimais nesimėtė įžaidėjas.

O antradienį laukiančios rungtynės Vilniuje prasidės 19 val.

B grupėje taip pat kovos „Limoges“ (Prancūzija), Belgrado „Partizan“ (Serbija), Bursos „Tofaš“ (Turkija) ir Venecijos „Umana Reyer“ (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)