Pažymėjęs galingą „centro“ Timofejaus Mozgovo žaidimą pirmame finalo mače, kurį 108:100 po pratęsimo laimėjo „Warriors“, vienas NBA TV komentatorius pareiškė, kad jis yra pirmasis rusas per visą lygos istoriją, lemiamoje čempionato stadijoje kovojantis dėl aukso žiedų.

Tačiau kolegos informacijos patikimumu čia pat suabejojo buvęs NBA žaidėjas Kenny Smithas.

„O Sabonis niekada nežaidė finale?“, – teiravosi jis, akivaizdžiai priskyręs mūsiškį Rusijai.

„Ne, jis – ne rusas. Bet Mozgovas – ne pirmas. Pirmas aš – Shaquille'as O'Nealakovas. Pirmasis rusas juodaodis“, – juokavo Shaqas.

Primename, kad A. Sabonis iš tiesų niekada nenužygiavo iki NBA superfinalo, o žaidė tik Vakarų konferencijos finale, kur jam kelią pastojo ne kas kitas, o to paties Sh. O'Nealo vedamas Los Andželo „Lakers“ klubas, taigi nestebina, jog Shaqas pataisė tautybėse pasimetusį kolegą.

Vienintelis lietuvis, buvęs per žingsnį nuo NBA čempiono žiedo – Žydrūnas Ilgauskas, superfinale pabuvojęs tiek su „Cavaliers“, tiek su Majmio „Heat“ ekipomis, bet taip nieko ir nepešęs.

NBA komentatorių diskusija apie A. Sabonį – vaizdo įraše nuo 1:50 min.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)