B. Windhorstas – JAV sporto žiniasklaidos giganto ESPN legenda. Garsus amerikiečių žurnalistas yra geriausiai žinomas dėl to, jog buvo pirmasis, skelbęs apie LeBrono Jameso talentą šiam dar besimokant vidurinėje mokykloje. Vėliau su Klivlando „Cavaliers“ ir Majamio „Heat“ klubais artimai dirbęs žurnalistas kelias savaites viešėjo Maniloje, kur apžvelgė nesėkmingą JAV rinktinės žygį pasaulio čempionate.

Filipinuose paprašytas prisiminti Lietuvai prieš 19 metų pralaimėtas JAV rinktinės rungtynes, B. Windhorstas galėjo pasakyti nedaug ką, tačiau prabilo apie lietuviams jaučiamą pagarbą.

„Iš 2004-ųjų atsimenu tik tiek, kad nuostabias rungtynes žaidė Jasikevičius. Labai gerbiu Šarą ir visą jo karjerą. Tai yra vienas geriausių žaidėjų, atėjusių į NBA iš Europos. Nuostabus krepšininkas, turėjęs nuostabią karjerą. Apskritai, lietuviai – vieni mano mėgstamiausių žmonių NBA. Klivlande ir Majamyje artimai bendravau su Žydrūnu Ilgausku, jis man yra vienas geriausių lygoje sutiktų žmonių“, – kalbėjo B. Windhorstas.

ESPN žurnalistui prabilus apie Š. Jasikevičių, Delfi pasidomėjo, ar jis toliau seka Šaro karjerą šiam tapus treneriu. Teigiamą atsakymą davęs B. Windhorstas puikiai žino, kad pastaraisiais metais lietuvis treniravo „Barcelona“ (Ispanija), bet šiemet komandą paliko.

Vasarą buvo pasirodę kalbų, kad Š. Jasikevičius vėl sulaukė dėmesio iš NBA. Ar kita jo stotelė galėtų būti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje, su kuria buvęs Kauno „Žalgirio“ vairininkas yra siejamas ne vienerius metus? B. Windhorstas tuo smarkiai abejoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)