Pasak šaltinių, D. Rediką ir dar kelis jaunus vyrus sulaikė policija. Tiriama galima pinigų klastotė, nes pas įtariamuosius rasta netikrų eurų.

D. Rediko advokatas Giedrius Baziulis teigė nieko apie tai nežinantis.

DELFI primena, kad D. Redikas taip pat yra kaltinamas pavogęs iš buvusios mylimosios Astos Valentaitės daiktų ir papuošalų už 146 tūkst. eurų. Dar 15 tūkst. Eur A. Valentaitė įvertino patirtus dvasinius išgyvenimus.

Ikiteisminį tyrimą atlikę policijos pareigūnai teismui perduotoje byloje teigia, kad D. Redikas vagystes galėjo įvykdyti 2014-2016 m., kai gyveno kartu su A. Valentaite. D. Redikas pripažįsta šešias iš septynių vagysčių – jis aiškino, kad pinigus išleisdavo kazino ir vienai kelionei į užsienį.

Maža to, krepšininkas net sugebėjo lombarde parduoti manekenei priklausantį nešiojamąjį kompiuterį.

Brangenybių vagystes manekenė pastebėjo ne iš karto, tačiau kai suprato, jog buvo apvogta, apie tai bandė kalbėtis su D. Rediku, tačiau šis kategoriškai kratėsi kaltinimų. Praradusi viltį atgauti papuošalus ir aksesuarus, moteris kreipėsi į policiją.

Galimai pažeidė kardomosios priemonės sąlygas

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Giedrė Norvilienė, kurios žinioje ya D. Redikui iškelta baudžiamoji byla dėl vagysčių iš A. Valentaitės, DELFI sakė, kad leidimo išvykti iš Lietuvos D. Redikas neturėjo, nes jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš šalies.

Pasak teisėjos, jeigu tai tiesa, kad D. Redikas sulaikytas Graikijoje, kaip skelbia žiniasklaida, tuomet jis yra pažeidęs kardomosios priemonės sąlygas. O tai reiškia, kad teismas turi teisę svarstyti dėl kitos griežtesnės kardomosios priemonės paskyrimo – tai gali būti ne tik namų areštas, bet ir suėmimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)