G. Krapikas „Žalgiryje“ - ne naujokas. Treneris pakeis iš posto pasitraukusį Saulių Štombergą, kuriam talkino viso sezono metu.

„Kai po rinktinės prisijungiau prie komandos buvo treneris Elias Zouros. Vėliau jį pakeitė Saulius. Buvau nuo pradžios su abiem treneriais. Dirbau, stengiausi atlikti darbą, bet rezultatų nebuvo ir aš morališkai nesijaučiau tvirtas, kad galiu perimti vairą. Nes tai yra dalis mano kaltės, nes aš taip pat buvau trenerių komandoje, kuri tų rezultatų nepasiekė. Bet pakalbėjau su komandos vadovais, kad dabar tikrai toks labai blogas laikas kažką radikaliomis priemonėmis keisti. Taip nusprendėme, kad aš dabar perimu ir vadovauju komandai“, - teigė G. Krapikas.

Naujas strategas nebuvo linkęs kritikuoti ir savo pirmtako S. Štombergo darbo.

„Jeigu jūs galvojate, kad treneris Štombergas nieko neveikė arba mažai ką darė tai tikrai taip nebuvo. Buvo tikrai planuotos treniruotės ir darbas. Tie pralaimėjimai šešioliktuke, vėliau – Lietuvos lygoje jie, be abejo, nepareina be antspaudo, be pasekmių. Tai kaupiasi ir žaidėjams, nebuvo teigiamų emocijų. Kai tu rungtynes laimi – visada noriai treniruojiesi. Tas muša. Dar sezonas eina į pabaigą, jau lenda mintys, kad greičiau viskas baigtųsi. Tai dabar ir yra pagrindinė užduotis, kad tą kovinę dvasią, norą sportuoti, atlikti savo darbą gerai ir sąžiningai - sugrąžinti. Tada pažiūrėsime koks bus rezultatas“, - sako G. Krapikas.

Treneris taip neigė, kad komandoje buvo nesutarimų tarp S. Štombergo ir kai kurių žaidėjų. Be to, G. Krapikas vylėsi, kad jau penktadienį, paskutinėse Eurolygos rungtynėse prieš Mdrido „Real“, jau pamatys teigiamus poslinkius komandoje.

„Nebuvo tiesioginių nesutarimų. Kaip ir kiekvienoje komandoje būna debatų. Aišku – ir aštresnių, ypatingai po pralaimėtų rungtynių. Kiekvienas po rungtynių būna protingesnis, kiekvienas padarėme klaidų, kurių ateityje nedarysime. Bet kad būtų tiesioginis kažkoks konfliktas, kad žaidėjai kažką darytų specialiai – tikrai taip negalvoju. Aš nenoriu pasakyti, kad treniruotėse nebuvo darbinės nuotaikos.

Paprasčiausiai labai norisi tikėtis, o rungtynės jau rytoj, kad įvyks žingsnis teigiama linkme, nors varžovas labai grėsmingas. Buvo sezono metu rungtynių, kai mes pralošėme, bet žiūrovai plojo. Tai parodo, kad mes gerai atlikome darbą, nors ir pralaimėjome. Bet link to reikia eiti – arba laimėti, arba pralaimėti taip, kad išeitų kiekvienas patenkintas, kad vyrai išeitų patenkinti, kad jie gerai atidirbo darbą, kad žiūrovai pamatytų tikrą kovą, kad visi atidavė visas jėgas, bet pritrūko pergalei“, - sako treneris.

„Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas filosofiškai įvertino permainas komandos trenerių štabe.

„Tokie dalykai ne nuo mūsų priklauso ir mes jų negalime įtakoti. Taip kad kad įvyko tas, kas įvyko. Atvertėme naują puslapį, su nauju treneriu. Dirbame su juo ir tikimės geriausio“, - kalbėjo P. Jankūnas.

DELFI primena, kad penktadienio vakarą „Žalgris“ (1/12) baigs pasirodymą Eurolygos TOP-16 etape. Kauno ekipos laukia akistata su grupės lyderiu „Real“ klubu (11/2).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)