Po nesėkmės Turkijoje „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas tikino, kad nesėkmę nulėmė varžovų pakeista gynybos sistema bei dažnos klaidos.

„Rungtynes pradėjome gerai žaisdami abiejose aikštės pusėse. Žaidėme protingai, ypač puolime. Tačiau tai vyko tik pirmoje mačo dalyje. Antroje susitikimo pusėje varžovai pradėjo naudoti zoninį spaudimą ir mes sutrikome, pradėjome strigti, per daug dažnai klydome. Antroje mačo dalyje turkai buvo visa galva pranašesni už mus ir pelnytai laimėjo“, – teigė G. Krapikas.

Tuo metu „Galatasaray“ strategas Erginas Atamanas džiaugėsi savo auklėtinių gynyba, kas ir buvo raktas į pergalę.

„Gynyba buvo mūsų raktas į pergalę. Apie tai daug kalbėjome ilgosios pertraukos metu. Akcentavome tai ir privalėjome pagerinti gynybą, būti agresyvesni ir labiau pasitikintys savimi. Taip pat per paskutinius du kėlinius gavome progų rinkti taškus greitose atakose, kas mums taip pat padėjo pralaužti ledus. Šios rungtynės buvo sėkmingos Justinui Carteriui. Vos atvykęs pas mus jis tapo svarbia ekipos dalimi“, – mintis dėstė E. Atamanas.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais sausio 9 dieną, penktadienį, namuose prieš Berlyno ALBA krepšininkus.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!