„Pateikėme visus reikiamus dokumentus, viskas sutvarkyta ir patvirtinta. Burtų traukimo ceremonija, suskirstysianti komandas į pogrupius, numatyta liepos 6 dieną Miunchene (Vokietija). Tada žinosime jau savo varžoves“, – sakė Klaipėdos klubo prezidentė ir trenerė Ramunė Kumpienė.

Pavasario pabaigoje „Fortūnos“ merginos iškovojo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bronzos medalius, taip pat pasipuošė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro sidabro medaliais. Be to, dalis

„Fortūnos“ krepšininkių džiaugėsi iškovota trečiąją vieta Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmenybėse ir Lietuvos jaunių čempionato bronzos medaliais.

„Sezonas išties buvo sėkmingas, o dabar beveik visos „Fortūnos“ merginos atstovauja Lietuvos rinktinėms. Galime pasidžiaugti, kad Klaipėda paruošė daugiausiai žaidėjų Lietuvos rinktinėms. Lietuvos krepšinio federacija, atsižvelgusi į mūsų ilgametį darbą, rezultatus ir perspektyvas, nusprendė, kad mes esame vertos kautis Europos taurės varžybose“, – džiaugėsi R. Kumpienė.

Lietuvos moterų rinktinės marškinėlius vilkėjo net šešios Klaipėdoje patirties besisėmusios žaidėjos: Gabrielė Gutkauskaitė, Eglė Šikšniūtė, Monika Grigalauskytė, Lina Aglinskaitė (visos – „Fortūnos“ žaidėjos), Marina Solopova ir Lina Pikčiutė (anksčiau gynė Klaipėdos „Lemminkainen“ komandos garbę).

Jos svariai prisidėjo prie to, kad Lietuvos rinktinė iškovotų kelialapį į 2015 metų Europos krepšinio čempionatą.

Pasak „Fortūnos“ klubo prezidentės, kitam sezonui pavyks išsaugoti ekipos branduolį.

„Sutartys baigėsi tik su trimis žaidėjomis: Lina Aglinskaite, Egle Šikšniūte ir Gabriele Gutkauskaite, tačiau joms yra pasiūlyta likti mūsų ekipoje. Eglė jau pasirašė sutartį su „Utenos“ ekipa. Vyksta pokalbiai, derybos ir su keliomis Lietuvos moterų rinktinėmis žaidėjomis. Daugelių žaidėjų prioritetas, kad komanda dalyvautų Europos taurės arba Eurolygos varžybose. Visos labai nori rungtyniauti aukščiausio lygio čempionatuose“, – sakė R.Kumpienė.

Tai, kad Europos taurės turnyras jaunoms žaidėjoms yra itin naudingos, R. Kumpienė žino puikiai.

„Mes juk Europos taurės varžybose dalyvavome 2008-2011 metais. Tada mūsų žaidėjoms, kurios dabar žaidžia Lietuvos moterų rinktinėje, buvo vos po 17 metų. Joms tai buvo neįkainojama patirtis, puiki krepšinio mokykla. Jei mes norime užauginti krepšinio perliukus, kurie ateityje galėtų puikiai atstovauti šalies rinktinei, privalome grūdintis aukščiausio lygio tarptautinėse varžybose. Nepasinaudoti tokia proga, būtų nesuvokiama. Juk dabar Lietuvos moterų krepšinio rinktinės gretose – net šešios klaipėdietės. Tai sudaro pusę rinktinės. Būtent per tarptautines varžybas jos ir išplaukė į platesnius vandenis“, – teigė trenerė.

Uostamiesčio klubo prezidentė ieško galimybių, kaip padidinti klubo biudžetą.

„Europos taurės turnyrui mums reikia papildomai 100 tūkstančių litų. Tai nėra tokia didelė suma, kaip tarkime, reikėtų vyrams. Juk mes Klaipėdoje turime vienintelę aukščiausio lygio varžybose dalyvaujančią moterų komandą. Negi neįmanoma jai padėti? Juolab kad per dvylika metų įrodėme, jog esame to vertos: Lietuvos moterų krepšinio lygos vicečempionėmis tapome du kartus (2010 ir 2011 metais), bronzos medalius iškovojome keturis kartus (2008, 2009, 2012 ir 2014 metais), taip pat Baltijos krepšinio lygos čempionate pelnėme sidabro medalius (2010 metais) bei LKF taurės turnyre džiaugėmės bronzos ir sidabro medaliais (2012 ir 2014 metais)“, – argumentus dėstė R. Kumpienė.

Ji tikisi, kad verslininkai ir miesto valdžia neatsuks merginoms nugarų.

„Dedu visas pastangas ir kviečiu prie Klaipėdos moterų krepšinio vystymo mūsų prisidėti verslininkus, valdžios atstovus. Mane įkvėpė Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žodžiai: „Jei komanda pasiekia rezultatų, iškovoja tai pralietu prakaitu ir juodu darbu, mes privalome padėti kilti į viršų“. Tai buvo pasakyta per šiais metais vykusią mūsų apdovanojimo ceremoniją. Aš labai viliuosi, kad miesto valdžia nepamirš mūsų pergalių. Juk Europos taurės varžybose Klaipėdos vardas skambės tarptautiniu mastu“, – sakė R. Kumpienė.

„Fortūna“ ateinantį sezoną, kaip ir praėjusį, nedalyvaus Baltijos krepšinio lygos čempionate.

„Krūvio mums užteks per akis: juk dalyvausime Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionate, Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre, Europos taurės varžybose. Be to, didžioji dalis mūsų merginų gina ir Klaipėdos universiteto garbę Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate“, – kalbėjo „Fortūnos“ prezidentė.

R. Kumpienė šiuo metu pluša su Lietuvos aštuoniolikmečių rinktine.

Šioje rinktinėje prakaitą lieja ir keturios „Fortūnos“ žaidėjos – Agnė Černeckytė, Milana Matiaš, Šarūnė Melinauskaitė bei Roberta Daraškevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją