„FIBA pozicija nuo pirmosios karantinos dienos buvo labai aiški – mūsų prioritetas yra žaidėjų ir visų, kas įtraukti į rungtynes, saugumas“, – kalbėjo A. Zagklis.

Šią vasarą FIBA atšaukė tarptautines varžybas, olimpinę atranką ir kartu olimpinį turnyrą, o 2021 metų Europos čempionatas nukeltas į 2022-uosius.

„Krepšinis yra kontaktinis sportas, komandinis sportas ir kartu sportas, sutraukiantis daugybę fanų į arenas, – kalbėjo jis. – Tikrai nesiųsime savo žaidėjų ten, kur nesiųstume savo vaikų. Turime dukart pagalvoti prieš atnaujindami varžybas“.

FIBA generalinis sekretorius tęsė: Mūsų darbas yra užtikrinti, kad krepšinis iš šios pandemijos sukeltos krizės išeitų stipresnis. Tai sportas, kuris gali prisitaikyti prie įvairių situacijų. Turime 3 prieš 3 formatą, kuris yra lankstesnis ir paprastesnis. Mūsų ekspertai kalba, kad nacionaliniame lygmenyje 3X3 varžybos bus pirmosios, kurioms bus leista tęsti veiklą. Dėlto, kad įtraukia mažiau žaidėjų

Didžiausias iššūkis – kaip mes prisitaikysime prie sąlygų, kol nėra skiepo. Anksčiau ar vėliau grįšime ir būsime dar stipresni. Krepšinio virusas yra stipresnis už koronavirusą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)