Į 2019-us metus perkelti pasaulio čempionatą FIBA nusprendė tam, kad jis nesidubliuotų su 2018 metais vyksiančiu pasaulio futbolo čempionatu.

Pirmą sykį čempionato dalyvaus 32 komandos, kurios į pirmenybes pateks tik po atskirai organizuotų atrankos turnyrų.

Kinijos ir Filipinų ambasadoriais rinkimuose buvo krepšininkas Yao Mingas ir boksininkas Manny Pacquiao. Pirma abiejų šalių konkurenčių delegacijos per 20 minučių pristatė savo kandidatūras, po to FIBA Valdybos nariai susitiko su abiejų valstybių atstovais, galiausiai jie balsavo ir išrinko čempionato šeimininkę.

Nugalėtoją paskelbė FIBA prezidentas argentinietis Horacio Muratore.

Atranka į 2019 metų pasaulio čempionatą Kinijoje prasidės 2017 metų lapkritį ir tęsis 15 mėnesių iki 2019-ų vasario. 140 komandų per šešis atrankos langus sužais 1200 rungtynių namuose ir svečiuose. Į planetos pirmenybes iš Azijos-Okeanijos, Afrikos, Amerikų ir Europos atrankos zonų pateks 32 rinktinės.

Azija ir Okeanija deleguos 7 komandas, Afrika - 5, Amerikos - 7, o Europa - 12. Čempionato šeimininkai į turnyrą pateks automatiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)