Svarbūs sprendimai buvo priimti Londone, kur susitikime su FIBA vadovais dalyvavo Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos, Italijos, Rusijos ir Turkijos krepšinio federacijų vadovai.

Jam pasibaigus FIBA išplatino pranešimą spaudai, kurio pagrindinis akcentas – Prancūzijos ir Italijos federacijų apsisprendimas. Informuojama, kad visos šių šalių komandos nuo ateinančio sezono dalyvaus būtent FIBA rengiamose Čempionų lygos ir Europos taurės varžybose, o ne alternatyviuose Eurolygos turnyruose. Tiesa, koks likimas laukia Milano „Emporio Armani“ komandos – vienintelės iš šių šalių, turinčios Eurolygos A licenciją – nėra pranešama, tačiau greičiausiai ši ekipa bus išimtimi ir žais Eurolygos turnyre.

Taip pat FIBA pažymi, kad artimiausiu metu laukia apsisprendimo iš kitų federacijų.

Kiek anksčiau skelbta, kad naujajame turnyre iš viso varžysis 32 klubai, kurie bus suskirstyti į keturias grupes po 8. Tuo metu naujojoje Eurolygoje, kurioje žais ir Kauno „Žalgiris“, varžysis tik 16 ekipų.

Artimiausiu metu, remadamasi Šveicarijos teise, FIBA planuoja įkurti įmonę, kurios 50 procentų akcijų prklausys pačiai turnyro steigėjai, o likusieji 50 procentų – turnyre dalyvausiančioms komandoms. Po 5 proc. akcijų gaus pajėgiausių – Ispanijos, Prancūzijos, Graikijos, Rusijos, Turkijos, Vokietijos ir Kroatijos lygų klubai. Tuo metu Lietuvos, Čekijos, Lenkijos, Izraelio ir Belgijos komandoms atiteks po 2 proc. akcijų.

Informuojama, kad 32 klubų turnyre komandos bus suskirstytos į keturias grupes po 8, o į antrąjį etapą žengs geriausios 16 ekipų. Kaip ir Eurolygoje, čempionai paaiškės Finalo ketverto turnyro metu.

Kokios komandos žais FIBA Čempionų lygoje, kol kas nėra nuspręsta. Savo norą dalyvauti šiame turnyre jau yra išreiškusi Malagos „Unicaja“ ekipa. FIBA organizuojamose Europos taurės varžybose ateinantį sezoną turėtų varžytis 36 komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)