Madrido „Real“ supertalentui buvo įteiktas ne tik MVP, bet ir „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimas, kurį slovėnas laimėjo antrus metus iš eilės.

L. Dončičius taip pat pateko į simbolinį Eurolygos sezono žaidėjų penketuką kartu su Janu Vesely, Tornike Šengelija, Nando De Colo ir Nicku Calathesu.

19 metų 201 cm ūgio krepšininkas reguliariajame sezone per rungtynes vidutiniškai įmesdavo po 16,9 taško, atkovodavo po 4,8 kamuolio ir rinkdavo po 22,7 naudingumo balų.

Naudingiausiai šį sezoną žaidusio vunderkindo vedama „Real“ ekipa pateko į Eurolygos finale, kuriame sekmadienį žais su čempionų titulą ginančiu Stambulo „Fenerbahče“ klubu.

Pastarieji metai L. Dončičiui yra pasakiški. Rudenį jis su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu, o NBA naujokų biržoje jam yra prognozuojamas vienas iš dviejų aukščiausių šaukimų.

Tiesa, pats atletas teigia, jog dar nežino, ar dalyvaus biržoje šiais metais.

Ceremonijos metu buvo išdalinti ir kiti individualūs apdovanojimai. Už gražiausią sezono dėjimą, atliktą žaidžiant su Kauno „Žalgiriu“, apdovanotas Janas Vesely. Rezultatyviausio žaidėjo apdovanojimas įteiktas Aleksejui Švedui, geriausiai besiginančio žaidėjo – Kyle'ui Hinesui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)