Pirmąją turnyro dieną 2011 m. Europos čempionatui Lietuvoje pasirengimo grupė surengė seminarą, kuriame dalyvavo atstovai iš keturių miestų, kandidatuojančių rengti būsimų Europos pirmenybių varžybas - Klaipėdos, Panevėžio, Vilniaus ir Šiaulių savivaldybių.

Seminare pasirengimo grupės vadovas Algimantas Pavilonis ir narys Linas Kunigėlis savivaldybių delegatus supažindino su teorine pasiruošimo čempionatui plano dalimi, išskyrė svarbiausias veiklos sferas. Po teorinės dalies turnyro metu keturių savivaldybių atstovai tris dienas stebėjo, kaip funkcionuoja pagrindinės renginio tarnybos, atsakingos už dalyvaujančių komandų aptarnavimą, logistiką, žiniasklaidos centro veiklą, rinkodarą, reklamą, saugumą ir t.t.

"Turnyras Vilniuje buvo dar vienas 2011 m. čempionato darbo grupės renginys šiais metais. Kovo mėnesį savo patirtimi dalijosi čempionato Serbijoje organizatoriai", - rinktine.lt sakė A.Pavilonis. - "Šio turnyro metu miestų, kuriuose planuojame rengti čempionato Lietuvoje varžybas, atstovai turėjo galimybę gauti praktinių žinių, kurios ypač reikalingos rengiant tokio lygio ir sudėtingumo turnyrus, kaip Europos pirmenybės", - sakė darbo grupės vadovas.

Pasak A.Pavilonio, rudenį, pasibaigus 2006 m. pasaulio krepšinio čempionatui Japonijoje, pasirengimo grupės nariai aptars japonų patirtį ir paties čempionato organizacinę pusę, išanalizuos galimas klaidas. Toliau - žvilgsnis į 2007 m. Europos čempionatą.

"Preliminariai jau susitarėme dėl darbinio susitikimo su ispanais, kurie rengs 2007 m. Europos čempionatą", - kalbėjo A.Pavilonis. - Tai turėtų įvykti spalio mėnesį, ištraukus 2007 m. čempionato burtus".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją