Ketvirto kėlinio pradžioje mūsiškiai atsiliko 13 taškų skirtumu (62:75) ir jau atrodė, kad turnyrą pradės nuo nesėkmės, tačiau tada laimėjo kelių minučių atkarpą net 30:10 ir išplėšė psichologiškai labai svarbią pergalę – 92:87.

Lietuvių gretose net penki žaidėjai pelnė 14 ir daugiau taškų: Simas Jarumbauskas 19, Deividas Sirvydis ir Erikas Venskus (5 perimti kam.) po 17, Rokas Jokubaitis (10 rez. perd.) ir Arnas Adomavičius po 14. 6 taškus pridėjo Dovydas Giedraitis, 5 – Klaidas Metrikis.

Serbų, padariusių net 29 klaidas, komandoje žibėjo buvusio Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio Aleksandro Trifunovičiaus sūnus Urošas, kuris surinko 14 taškų (3/4 tritaškiai) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

20 taškų į Lietuvos rinktinės krepšį suvertė Filipas Petruševas (10 atk. kam.), 18 – Marko Pecarski (11 atk. kam.), taip pat 14 – Zoranas Paunovičius.

G. Petrausko auklėtiniai puikiai kilo nuo atsarginių suolo: jie pelnė 39 taškus prieš 19 – serbų.

Prieš dvejus metus Lenkijoje vykusiose Europos pirmenybėse 16-mečiai lietuviai tapo vicečempionais, kai tik finale apmaudžiai 72:74 nusileido Ispanijos atstovams.

Tiesa, šių metų rinktinei dėl traumų padėti negali vilnietis Marekas Blaževičius ir žalgirietis Martynas Arlauskas.

Rungtynių eiga:

Dvikovą sėkmingiau pradėjo lietuviai, kurie, įkvėpti sėkmingo R. Jokubaičio žaidimo, išsiveržė į priekį 11:5. Visgi serbai nepasimetė ir po buvusio Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio Aleksandro Trifunovičiaus sūnaus Urošo tritaškio su pražanga išlygino rezultatą (11:11), o netrukus jį ir persvėrė – 14:16. Nors U. Trifunovičius netrukus paleido dar vieną tolimą sviedinį, Lietuvos rinktinė pirmo kėlinio nepralaimėjo – 21:21.

Kova ir toliau vyko taškas į tašką. Po dviejų tritaškių Dovydo Giedraičio ir Arno Adomavičiaus atakų mūsiškiai pirmavo 33:30, bet Zoranas Paunovičius dvitaškiu su pražanga vėl atstatė pusiausvyrą – 33:33. Po R. Jokubaičio tolimo šūvio Lietuva priekyje 41:35. Tačiau nesėkminga kėlinio pabaiga iš lietuvių pranašumo paliko tik tašką – 43:42.

Po didžiosios pertraukos lietuviai įkrito į gilią duobę ir paleido savo varžovus į priekį: įpusėjus ketvirčiui po nesustabdomai žaidusio U. Trifunovičiaus dar vieno tritaškio – jau 49:62. Po kelių rezultatyvių D. Sirvydžio atakų mūsiškiams buvo pavykę kiek priartėti (55:62), bet serbai nepaleido iniciatyvos iš savo rankų – 58:71.

Lemiamame kėlinyje po D. Sirvydžio ir A. Adomavičiaus tritaškių bei Eriko Venskaus ir Simo Jarumbausko dvitaškių su pražangomis Lietuva vijosi savo oponentus – 76:82 (likus žaisti 5 min.). Kraujo skonį pajutę lietuviai toliau lipo varžovams ant kulnų ir, nors A. Adomavičius prametė tris baudas iš eilės, netrukus jis pats metimu iš po krepšio persvėrė rezultatą, o R. Jokubaitis pasismagino galingu dėjimu – 87:84 (likus žaisti 2 min.). Lietuviai išlaikė susikurtą persvarą ir laimėjo 92:87.

D grupėje be lietuvių ir serbų, dar grumiasi Didžiosios Britanijos ir Juodkalnijos komandos. Būtent su pastarąja, kuri britams nusileido 78:87, sekmadienį 16 val. 15 min. ir susitiks mūsiškiai.

Lietuvos 18-mečiai Liepojoje sužais tris mačus per keturias dienas. Iškart po grupės varžybų prasidės atkrintamosios, o stipriausi jaunieji Europos krepšininkai paaiškės rugpjūčio 4 d. Rygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)