Nuo pat pirmų minučių daugiau nei 8 tūkstančių žiūrovų ir klubo įkūrėjo Gedimino Žiemelio akivaizdoje „Avia Solutions Group“ arenoje koncertavęs amerikietis jau įpusėjus mačui buvo sušveitęs 18 taškų, o iš viso finišavo net su 31 tašku (8/9 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 3/6 baudos, 7 atk. kam.) ir 37 naudingumo balais.

Kiekvieno jo taško ir naudingumo balo prireikė ne tik stebuklingai „Wolves“ pergalei, bet ir tam, kad Tr. Thurmanas taptų turo MVP.

27-erių metų krepšininkas vienu vieninteliu efektyvumo balu pralenkė antroje vietoje likusį Ulmo „Ratiopharm“ gynėją Georginho de Paula, kuris pergalingoje akistatoje su Ankaros „Turk Telekom“ sukaupė 36-is (24 taškai, 10 atk. kam., 5 rez. perd.).

Primename, kad „Wolves“ (1-2) pasiekė pirmą pergalę Europos taurės turnyre per visą klubo gyvavimo istoriją, tačiau ji jiems ir fanams atsimins ne tik dėl to.

Likus 20 sekundžių iki finalinės sirenos „Vilkai“ dar atsiliko 80:87, bet perėmė porą kamuolių, pataikė porą tritaškių (Eigirdas Žukauskas ir Tr. Thurmanas), iš kurių ir vieną su pražanga, bei sukūrė tikrą krepšinio stebuklą – 90:88 nugalėtas iki tol be kluptelėjimų žygiavęs Stambulo „Bešiktaš“ (3-1).

„Tre'Shawnas buvo labai ryškus šiandien. Tas jo tritaškis su pražanga buvo labai svarbus. Manau, kad ir jis surado savo vietą, ir mes jam suradome ją. Jis labai sunkiai dirba treniruotėse ir nori tobulėti. O kada yra didelis noras ir reakcija į konstruktyvią kritiką, anksčiau ar vėliau tu sužaisi. Esu labai laimingas dėl jo“, – sakė strategas Kęstutis Kemzūra.

Kitą savaitę „Wolves“, kurie vis dar verčiasi be Jeffery Tayloro ir Džordže Gagičiaus, viešės Slovėnijoje, kur susikaus su pergalių kol kas neturinčia Liublianos „Cedevita Olimpija“ (0-4).


Europos taurės turnyre grumiasi ir dar vienas Lietuvos atstovas – Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (1-3), kurio A grupėje laukia sunki kelionė į Las Palmasą pas savo tvirtovėje praktiškai nepralaiminčią „Gran Canarią“ (4-0).

Norint patekti į Europos taurės atkrintamąsias, reikia patekti tarp šešių geriausių grupės komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją