Jau pirmomis rungtynių minutėmis dviženkliu skirtumu atitrūkę katalonai penktadienį sulaukė net dviejų tobulų pasirodymų, kurių autoriais tapo geriausiai apmokamas Senojo žemyno krepšininkas Nikola Mirotičius ir Eurolygoje su „Barcos“ marškinėliais debiutavęs Jokubaitis.

Vos 18 minučių aikštėje praleidęs Mirotičius per jas pataikė visus savo atliktus metimus ir spėjo surinkti net 22 taškus (4/4 dvit., 4/4 trit., 2/2 baud.), 5 atkovotus ir vieną perimtą kamuolį bei vieną rezultatyvų perdavimą. Juodkalnijos ir Ispanijos pilietybes turinčio krepšininko pasirodymas buvo įvertintas 31 naudingumo balu.

Antru naudingiausiu „Barcelonos“ krepšininku kiek netikėtai tapo nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs Jokubaitis.

Įžaidėjas taip pat rungtyniavo 18 minučių, o per jas prie pergalės pridėjo 12 taškų (3/3 dvit., 2/2 trit.), 3 atkovotus kamuolius, 6 rezultatyvius perdavimus, 2 perimtus kamuolius ir 3 asmenines pražangas.

R. Jokubaitis surinko 21 naudingumo balą, tai – lietuvio rekordas Eurolygoje.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 22, Rokas Jokubaitis 12 (3/3 dvit., 2/2 trit., 3 atkov. kam., 6 rez. perd., 21 naud. bal.), Nicolas Laprovittola 9, Brandonas Daviesas ir Sertačas Šanli po 8 taškus.

ALBA: Luke'as Sikma 16, Laodo Lo 12, Jaleenas Smithas 7, Tamiras Blattas ir Louisas Olinde po 6 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)