Vilniečiai turo metu rungtyniavo su penkiomis varžovų komandomis: Radomo „Rosa Sport“ ir Gdansko „Pomerania 99“ (abi Lenkija), Nyžnyj Novgorodo SDJŠOR Nr. 7 ir Čechovo „BC Čechovskyje Jastreby“ (abi Rusija) bei Klaipėdos KM.

Trenerio S. Milašiaus auklėtiniai turą pradėjo pralaimėjimu. Mūsiškiai nusileido svečiams iš Lenkijos – „Rosa Sport“ komandai. Po atkaklios kovos mūsiškiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 52:63.
Rezultatyviausi vilniečių komandoje buvo Justinas Polikša, pelnęs 15 taškų bei Augustinas Tvarijonas, į varžovų krepšį įmetęs 11 taškų.

Antras rungtynes vilniečiai žaidė su dar viena komanda iš Lenkijos - „Pomerania 99“. Šįkart vilniečiai sužaidė kur kas sėkmingiau ir šventė pergalę rezultatu 65:45. Martynas Palšis pelnė 8 taškus, o Paulius Poška - 6.

Kituose dviejuose mačuose VKM auklėtiniai varžėsi su dviem komandomis iš Rusijos - SDJŠOR Nr. 7 ir „BC Čechovskyje Jastreby“. Mūsiškiai „BC Čechovskyje Jastreby“ komandą nugalėjo rezultatu 57:51. Rezultatyviausiai žaidė A. Tvarijonas, pelnęs 19 taškų, J. Polikša į įmetė 10 taškų.

SDJŠOR Nr.7 ekipą vilniečiai sutriuškino rezultatu 102:43. Rezultatyviausiai mūsų komandoje žaidė A. Tvarijonas, pelnęs 21 tašką, P. Poška įmetė 14 taškų.

Paskutinėse rungtynėse vilniečiai po permainingos kovos vis dėlto turėjo pripažinti svečių iš Klaipėdos pranašumą - 49:56. A. Tvarijonas pelnė 17, J. Polikša įmetė 7 taškus.

Simbolinis penketas:

1. Ivan Jevstignejev („BC Čechovskyje Jastreby“)
2. Lukas Uleckas (Sabonio KC)
3. Aidas Žitkus (Klaipėdos KM)
4. Augustinas Tvarijonas (Vilniaus KM)
5. Lukasz Kolenda („Pomerania 99“)

Rezultatyviausiu bei naudingiausiu turnyro žaidėju išrinktas VKM auklėtinis A. Tvarijonas, turo metu įmetęs daugiausia – 84 - taškus.

Galutinė turo lentelė:

1. Klaipėdos KM
2. Sabonio KC (Kaunas)
3. Vilniaus KM
4. „BC Čechovskyje Jastreby“ (Rusija)
5. „Rosa Sport“ (Lenkija)
6. „Pomerania 99“ (Lenkija)
7. „BS Aisčiai“ (Kaunas)
8. SDJŠOR Nr. 7 (Rusija)

„Sabonio KC–Radijas Tau“ (treneris Ramūnas Juška) ekipa žaidė Vilniuje, o „Sabonio KC – Selteka“ (treneris Andrius Brusokas) vyko į Rygą. Abi komandos iš turų grįžo su antrų vietų apdovanojimais, o ir sekėsi joms panašiai. R. Juškos auklėtiniai iš 5-erių žaistų rungtynių laimėjo 4-erias, o A. Brusoko komanda – 3-ejas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)