Pirmose rungtynėse mūsų šalies atstovės 21:16 įveikė Estijos ekipą. Lietuvos komandoje rezultatyviausiai žaidė Kamilė Nacickaitė, pergalę išplėšusi tolimu metimu, kuris 3×3 krepšinyje vertinamas dviem taškais, ir pelniusi 9 taškus. Martyna Petrėnaitė ir Giedrė Labuckienė pridėjo po 5, Gabrielė Šulskė – 2.

„Turnyrą Europos žaidynėse pradėjome labai sunkiai, pirmosios rungtynės visada būna įsivažiavimui, todėl džiaugiamės, kad pirmajame mače susitikome su estėmis ir galėjome šiek tiek daugiau sau leisti siekiant pajausti žaidimą. Dabar, manau, būsime nusiteikusios laukiančiai kovai prieš Lenkiją“, – po pirmųjų rungtynių kalbėjo K. Nacickaitė.

Antrose grupės etapo rungtynėse lietuvės susitiko su aikštelės šeimininke Lenkijos ekipa. Gausaus būrio Lietuvos sirgalių palaikomos mūsų šalies atstovės po atkaklios ir įtemptos kovos išplėšė pergalę 20:19.

Rungtynėse rezultatyvumu vėl išsiskyrė K. Nacickaitė, pelniusi 12 taškų. Po 3 pridėjo G. Šulskė ir G. Labuckienė, 2 – M. Petrėnaitė.

Nepaisant pergalės, M. Petrėnaitė neslėpė nusivylimo komandos žaidimu, tačiau pozityviai žvelgė į rytoj laukiančias rungtynes.

„Šiandien žaidėme labai prastai, bet gerai, kad viskas gerai baigėsi. Susirinksime pamokas ir rytoj tiesiog privalome žaisti geriau. Reikia nusiraminti. Dar turime laiko iki rytojaus mačo, peržiūrėsime rungtynes, analizuosime, pasižiūrėsime, kur yra mūsų spragos, ir tikiuosi, kad rytoj viskas seksis geriau“, – sakė M. Petrėnaitė.

Šiuo metu su dviem pergalėmis iš tiek pat galimų lietuvės C grupėje užima pirmąją vietą. Šio etapo kovas mūsų šalies moterų komanda užbaigs jau rytoj 19.55 val. Lietuvos laiku rungtynėmis su Ukraina. Pergalės atveju lietuvės užsitikrintų vietą ketvirtfinalyje, kuris įvyks jau birželio 24 d.

„Šiandien merginoms sekėsi labai sunkiai, gal nesusitvarko su jauduliu, galbūt iš vėžių išmušė tos emocijos ir jaučiama atsakomybė dalyvaujant tokio rango renginyje, galbūt koją pakišo ir penkios dienos nerungtyniaujant. Gavome gerą pamoką, gerai, kad viskas laimingai baigėsi. Merginos šaunuolės, kovojo iki galo, parodė charakterį ir pavyko išplėšti abi pergales. Išanalizuosime klaidas ir rytoj mūsų lauks Ukraina.

Varžovės – tikrai gera komanda, kurią gerai pažįstame ir žinome, kad esame stipresnės, bet turėsime tą įrodyti. Jeigu susitvarkysime su jauduliu ir emocijomis, manau, kad viskas bus gerai ir keliausime į ketvirtfinalį“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos moterų rinktinės treneris Dainius Novickas.

Paskutines grupės rungtynes rytoj žais ir Lietuvos vyrų 3×3 krepšinio rinktinė, kuri 15.45 val. Lietuvos laiku susitiks su Šveicarijos ekipa. Pergalė taip pat garantuotų vietą šeštadienį vyksiančiame ketvirtfinalyje.