Kamilė Nacickaitė, Gabrielė Šulskė, Martyna Petrėnaitė ir Giedrė Labuckienė finale po dramatiškos kovos 19:16 palaužė fiziškąsias pasaulio vicečempiones prancūzes.

„Jausmas – beprecedentis. Jaučiamės nerealiai! Jausmas neapsakomas, neįmanoma to suvokti. Kažkoks sapnas. Tiek sirgalių už mus sirgo, tikrai nerealu.

Buvome bet kaip užsivedusios ir su ta nuotaika kovojome kiekviename epizode. Tikėjomės, kad prancūzės žais kietai, jos geros žaidėjos, nusipelniusios būti finale taip pat, kaip ir mes. Bet šiandien mes buvome geresnės. Pirmą kartą laimėjome pirmą vietą su Lietuvos rinktine. Nerealu!“, – iškart po istorinės pergalės teisę taip pasakyti turėjo ir sau leido lietuvės.

Finalinių rungtynių vaizdo įrašą galite pažiūrėti čia, o apdovanojimų ceremoniją rasite čia.

Iš aikštės išėjusios šviežiai iškeptos čempionės džiaugsmingai dainavo ir šoko kartu su šalies vyrų komanda.

„Opa opa opapa, juda juda Lietuva“, „Visi mes už Lietuvą, visi kartu mes už Lietuvą“ – skambėjo iš jų lūpų.

Iki tol, kol viso turnyro metu MVP režimu žaidusi K. Nacickaitė pasakė, kad paprasčiausiai nebėra jėgų.

Finale mūsiškių gretose rezultatyviausia tradiciškai ir buvo Kamilė, sumetusi 8 taškus. Ji pačioje pabaigoje šalrakraujiškai realizavo ir dvi baudas, kurios padarė lietuves varžovėms nebepavejamas.

Po 5 taškus pridėjo jau mačo pradžioje skausmingai per delną nuo oponentės gavusi G. Šulskė ir G. Labuckienė. 1 tašką atnešė gynyboje pasiaukojančiai arusi M. Petrėnaitė.

Bronza atiteko ispanėms, kurias prancūzės pusfinalyje sudorojo 20:11.

Lietuvos trijulių krepšinio moterų rinktinė pusfinalyje ilgai vargo su Rumunijos ekipe, bet galiausiai įrodę savo pranašumą 16:13 ir žengė į turnyro finalą. Po finalinės sirenos visa ketveriukė aikštės viduryje stipriai apsikabino su treneriu Dainiumi Novicku.

Visas rungtynes pirmavusių lietuvių ekipai K. Nacickaitė pelnė 6 taškus, G. Šulskė – 5, M. Petrėnaitė ir G. Labuckienė – po 2.

„Nežinau, atrodo, tuoj galva sprogs nuo emocijų, mes bet kokiu atveju jau turėsime medalį, neįtikėtina. Finale mūsų lauks labai stipri, gerai besiginanti komanda, su kuria ne kartą jau esame susitikę. Norisi pagaliau laimėti ir joms atsirevanšuoti už pralaimėjimus“, – po rungtynių džiaugsmo neslėpė G. Šulskė.

Ketvirtfinalyje pliaupiant lietui lietuvės nuo pat pirmų akimirkų tvirtai paėmė kontrolę į savo rankas ir pabėgo į priekį 19:4 bei tapo praktiškai nebepavejamos čekėms.

K. Nacickaitė (9 tšk.), G. Šulskė (7 tšk.), G. Labuckienė (5 tšk.) ir M. Petrėnaitė (be taškų) ketvirtfinalyje užtikrintai pranoko Čekiją 21:7.

„Koncentravomės tik į šias rungtynes, nes jos buvo gyvenk arba mirk. Padarėme, ką galėjome, dabar toliau tęsime ir žiūrėsime po vienas rungtynes į priekį. Turėjome laiko pasiruošti, gerai susižaidėme“, – optimistiškai kalbėjo viena rinktinės lyderių K. Nacickaitė.


It žuvis vandenyje trijulių krepšinyje besijaučianti Kamilė tiesiog mėgaujasi kita fizine kova aikštėje, nors ir nevengia pareplikuoti, jos manymu, kai kurias situacijas kreivai įvertinantiems teisėjams.

„Abu krepšiniai – faini. Smagu yra ir vienaip, ir kitaip žaisti. Savi pliusai ir savi minusai. Taip, kad aš esu už abu“, – šypsojosi taikliarankė.

Primename, kad po pergalių prieš estes (21:16), lenkes (20:19) ir ukrainietes (21:14) lietuvės finišavo pirmos D grupėje, tuo metu čekės B grupėje į priekį praleido prancūzes.

Europos žaidynių 3×3 krepšinio turnyras lietuviams svarbus ir dėl tiek vyrų, tiek moterų papildytų FIBA trijulių krepšinio reitingo taškų krepšelių.

Pasauliniame reitinge pagal taškus išsidėsčiusioms komandoms svarbus kiekvienas jų – pirmosios trys vyrų ir moterų reitingo vietos iškovos tiesioginius kelialapius į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

Lietuvos vyrų rinktinė, kurią sudarė Ignas Razutis, Ignas Vaitkus, Deividas Rasys ir Vytautas Šulskis, pasidalino 5-8 vietas.

Mūsiškiams ketvirtfinalyje kelią pastojo 2021-ųjų Tokijo olimpinė čempionė Latvija, kuri ir nukeliavo iki pat finalo bei triumfavo jame.

Lietuviai apmaudžiai neatsilaikė prieš latvius 18:21 ir baigė savo pasirodymą, nors tiksint paskutinėms minutėms dar pirmavo 18:17.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)