Lietuvėms E. Tarasevičiūte pelnė 6, K. Alminaitė – 5, K. Balčiūnaitė - 2, o E. Liutkutė - 1 tašką.

Rumunių ekipos gretose išsiskyrė Anca Sipos ir Gabriela Marginean, surinkusios po 5 taškus. Andra Haas įmetė 2 taškus, o Sonia Ursu nepasižymėjo.

Rungtynių pradžia vyko atkakliai (1:1, 2:2, 3:2). Netrukus mūsiškės daugiausiai K. Alminaitės pastangomis atitrūko (6:2). Rumunės tolimais metimais neleido lietuvėms toli pabėgti (8:6, 11:8). Likus žaisti mažiau negu minutei, atrodė, kad Lietuva švęs lengvą pergalę (13:8), bet rumunės dviem tolimais „šūviais“ sumažino atsilikimą iki minimumo (13:12, likus 12,4 sek.). Pražangomis sustabdyta E. Tarasevičiūtė pataikė tik vieną baudą (14:12), o paskutinis tolimas dvitaškis rumunės G. Marginean metimas buvo netaiklus. Pergalė 14:12.

Antrame susitikime lietuvės 18:9 pranoko Izraelio ekipą. Mūsiškes į priekį vedė pusę taškų įmetusi Kristina Alminaitė (9), po tris pridėjo Eglė Tarasevičiūtė, Erika Liutkutė ir Kornelija Balčiūnaitė.

Paskutiniame grupės varžybų ture Lietuvos komanda susigrums su rusėmis.

Vaikinai laimėjo abu mačus

Ne ką lengvesnę pergalę išplėšė ir Lietuvos vyrų trijulė, kuri tik po pratęsimo 16:15 (14:14) palaužė rumunus.

Pergalingą metimą mūsiškių gretose pataikė Ovidijus Varanauskas, iš viso pelnęs 7 taškus. 5 taškus pridėjo Vitalijus Lukša, 4 – Darius Tarvydas.

Antrame mače lietuviai jau atrodė užtikrinčiau ir 19:12 nugalėjo Izraelio krepšininkus bei iškovojo antrą pergalę iš eilės.

Po 6 taškus surinko O. Varanauskas ir Vitalijus Lukša, 5-is – Giedrius Marčiukaitis, 2 – D. Tarvydas.

A grupėje dar kovoja Slovėnijos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)