Praėjusio sezono Europos Taurės čempionai pastaruoju metu šiame turnyre patyrė tris nesėkmes, nusileisdami Ulmo, Trento ir Breso Burgo klubams. Ispanijos lygoje Las Palmo ekipa rikiuojasi tik šeštoje turnyrinės lentelės pozicijoje.

„7bet-Lietkabelis“ savo ruožtu pralaimėjo pastarasias rungtynes Citadele-KMT ketvirtfinalio serijos pirmajame susitikime su Klaipėdos „Neptūnu“, o šeštadienį (sausio 6 d.) turėjusi vykti Betsafe-LKL dvikova su Vilniaus „Rytu“ nukelta Panevėžio ekipos prašymu.

Apie ligas ir traumas, šansus Europos Taurėje ir fanų apdovanojimą svetainei www.kklietkabelis.lt papasakojo komandos puolėjas Gabrielius Maldūnas.

– Dvikova su „Rytu“ nukelta dėl ligų ir traumų. Kokia situacija komandoje šiuo metu?

– Labai gaila, kad rungtynės nukeltos. Niekas nenori tokios situacijos, ypač žaidėjai, bet tokia jau dalia. Šis sezonas toks kaip užburtas ratas – kažkuris mūsų žaidėjas iškrenta dėl ligos ar traumos, kažkam per daug krūvio tenka, tada tas kitas žaidėjas iškrenta ir niekaip nesugebam išsigydyti. Anksčiau būdavo lapkričio FIBA langas, kuris padėdavo atsistatyti, bet dabar, kai krūviai tokie dideli, niekam nėra lengva. Tikimės iš to ligų ir traumų ruožo išsikapstyti ir džiaugiamės, kad mūsų vadovybė tai supranta.

– Pirmosiose 2024-ųjų metų rungtynėse patirta nesėkmė Citadele-KMT ketvirtfinalio pirmajame mače su „Neptūnu“. Kaip vertini dabar turimą dviejų taškų deficitą?

– Klaipėdoje pritrūko šviežumo, nes nemažai žaidėjų sergantys ar traumuoti. Džiaugiamės, kad tas deficitas nėra didžiulis, tik du taškai ir rungtynės Panevėžyje viską parodys. Tikimės, kad spėsim viską išsigydyti ir atsakomosios rungtynėse bus kiek įmanoma labiau pilnos sudėties.

– Jau trečiadienį laukia dvikova su Europos Taurės čempione „Gran Canaria“ ekipa. Kiek tai gąsdinantis varžovas?

– Su Gran Kanarijos klubu jau žaidėm išvykoje ir ten kovojome neblogai. Turėjome su jais šansų. Aišku, tai yra labai stiprus varžovas, bet mūsų labai neišgąsdino. Galime kovoti su visais. Matom, kad jiems dabar irgi šioks toks nesėkmių ruožas, patyrė keletą pralaimėjimų, tai tikimės, kad su savo gerbėjų užnugariu galime juos įveikti.

– Šiuo metu komanda Europos Taurėje turi penkias pergales ir užima aštuntąją vietą grupėje. Kaip kol kas vertini tokį rezultatą?

– Europos Taurėje, aišku, norėtųsi turėti daugiau pergalių. Kelias rungtynes paleidome pačiose pabaigose. Kaip ir kiekvienais metais šitame turnyre pilna varžovų, kurie žaidžia gerą krepšinį, turi gerų žaidėjų. Nuo to ir mes labai tobulėjam. Visi šansai patekti į kitą etapą dar yra mūsų rankose. Tikrai nepasiduosim ir kovosim.

– „7bet-Lietkabelio“ fanai neseniai neseniai gavo Betsafe-LKL „Fair Play“ apdovanojimą. Kiek komandai svarbus toks laimėjimas?

– Toks apdovanojimas labai labai džiuginantis mums visiems, ypač kaip Panevėžio miestui, kad turime tokius sąžiningus ir garbingus fanus. Mes, kaip komanda, taip pat bandome propaguoti. Labai džiugu, kad Panevėžys juda šia linkme. Tenka girdėti atsiliepimų, kad Panevėžio fanai išvykos rungtynėse viską po savęs susitvarko, smagu, kad miestiečiai rodo tokį pavyzdį. Su kiekvienais metais fanų vis daugėja, atsiranda naujos skanduotės, viskas gyvėja, o tai mums aikštelėje duoda labai daug. Tikimės, kad Panevėžys išlaikys šią kryptį ir toliau.