Pirmo etapo varžybų šeimininkės turėjo privilegiją pasirinkti sau po vieną pageidaujamą varžovą. Todėl Kroatija bus vienoje grupėje su Slovėnija, Suomija – su Prancūzija, Vokietija – su Turkija, o Latvija – su Estija.

Žemyno vicečempionė Lietuvos rinktinė pateko į D grupę, kurioje neabejotinai bus laikoma pagrindine favorite. Jai Rygoje teks susigrumti su Ukrainos, Latvijos, Belgijos, Čekijos ir Estijos atstovai.

Burtais patenkinti fanai juokauja, kad iš tokios grupės į kitą etapą išeitų ir mūsų šalies moterų rinktinė, tačiau veikiausiai viskas taip lengva visgi nebus. Tuo labiau, kad iškart po grupių etapo prasidės atkrintamosios varžybos, kur aštuntfinalyje mūsiškių jau lauktų viena iš C grupės komandų – Kroatija, Slovėnija, Graikija, Makedonija, Gruzija arba Olandija.

„Burtai yra burtai. Nereikia nei džiaugtis, nei verkti, – komentavo burtų rezultatus Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas. – Gal norėjosi kiek stipresnių varžovų grupėje, kad antrajame etape žaistume su silpnesniais. Bet yra kaip yra“.

J. Kazlauskas burtų traukimą Disneilende stebėjo kartu su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentu Arvydu Saboniu ir vyrų rinktinės administratoriumi Žydrūnu Vilenčiku.

Sužinojusi būsimuosius varžovus LKF pagal vyriausiojo trenerio viziją artimiausiu metu suplanuos rinktinės kontrolinių rungtynių ciklą.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis grupių etape: Lietuva – Ukraina (rugsėjo 5 d.), Lietuva – Latvija (rugsėjo 6 d.), Lietuva – Belgija (rugsėjo 7 d.), Lietuva – Estija (rugsėjo 9 d.), Lietuva – Čekija (rugsėjo 10 d.).

Itin galingai atrodo B grupėje, kurioje dėl keturių pirmų vietų lenktyniaus Ispanija, Serbija, Turkija, Italija, Vokietija ir Islandija.

Įtempta turėtų būti ir A grupėje, kur santykius aiškinsis Prancūzija, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Lenkija, Izraelis ir Rusija.

Burtus, kurie suskirstė 24-ias rinktines po šešias į keturis pogrupius, traukė legendiniai Dejanas Bodiroga, Patrickas Femerlingas, Gordanas Giričekas, Radoslavas Nesterovičius, Gunta Baško-Melnbardė ir Antoine'as Rigaudeau.

Pirmo etapo rungtynės rugsėjo 5-11 d. bus žaidžiamos Zagrebe, Monpeljė, Berlyne ir Rygoje. Antro etapo kovas rugsėjo 12-20 d. priims Lilis.

Visos grupės:

A grupė: Prancūzija, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Lenkija, Izraelis, Rusija.

B grupė: Ispanija, Serbija, Turkija, Italija, Vokietija, Islandija.

C grupė: Kroatija, Slovėnija, Graikija, Makedonija, Gruzija, Olandija.

D grupė: Lietuva, Ukraina, Latvija, Belgija, Čekija, Estija.

Europos čempionų titulą gins Prancūzijos krepšininkai, kurie 2013-ųjų pirmenybių Slovėnijoje finale 80:66 nugalėjo Lietuvos nacionalinę komandą.

Senojo žemyno pirmenybėse bus dalinami ir kelialapiai į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes – juos iškovos tik turnyro finalininkai.

Dėl kitų trijų bilietų į Braziliją bus kovojama FIBA olimpiniame atrankos turnyre. Tiesa, čia varžysis ne ne tik Europos, bet ir kitų žemynų komandos.

Iš 12-os būsimos olimpiados dalyvių kol kas žinomi tik du – šeimininkė Brazilija ir pasaulio čempionė JAV rinktinė.

2015 m. Europos čempionato burtų krepšeliai buvo tokie:

1-as krepšelis: Prancūzija, Lietuva, Ispanija, Kroatija.

2-as krepšelis: Slovėnija, Ukraina, Serbija, Suomija.

3-ias krepšelis: Graikija, Turkija, Latvija bei Bosnija ir Hercegovina.

4-as krepšelis: Lenkija, Belgija, Makedonija, Italija.

5-as krepšelis: Vokietija, Izraelis, Čekija, Gruzija.

6-as krepšelis: Olandija, Rusija, Islandija, Estija.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)