Jau šį ketvirtadienį startuos atranka į 2025 metų Europos čempionatą, kurioje varžysis 32 rinktinės. Geriausiai FIBA įvertino Prancūziją, už jos išrikiavo Serbiją, Ispaniją, Graikiją ir galiausiai Lietuvą.

„Tik priminimas: Lietuvą nuo nepatekimo į praėjusių metų Europos čempionatą skyrė tik vienas metimas. Esame tikri, kad rūbinėje jie turės užrašą, sakantį: „Nepadarykime to ir vėl“. Tai yra komanda, kurią sieks visi įveikti H grupėje“, – rašo FIBA.

Šis priminimas nukelia į 2021 m., kai karjerą jau baigusio Manto Kalniečio blokas paskutinę sekundę išgelbėjo lietuvius nuo nesėkmės prieš Daniją, kuri būti užkirtusi kelią į praėjusį Europos čempionatą.

Atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą viso dalyvaus 32 komandos, kurios burtų keliu buvo suskirstytos po keturias į aštuonias grupes.

Mūsiškius burtai nukreipė į H grupę, kur taip pat žais Lenkija, Estija ir Šiaurės Makedonija.

Be šio lango bus žaidžiami dar du – 2024 m. lapkričio 18–26 d. ir 2025 m. vasario 17–25 d.
Iš kiekvienos atrankos grupės, išskyrus tas, kuriose varžysis ir būsimi pirmenybių šeimininkai, į čempionatą pateks po tris geriausias komandas.


2025 m. Europos čempionatas vyks Kipre, Suomijoje, Lenkijoje ir Latvijoje kitų metų rugpjūčio 27 – rugsėjo 14 dienomis.

Iš kiekvienos grupės, išskyrus tas, kuriose žais šeimininkų Kipro, Suomijos, Lenkijos ir Latvijos rinktinės, į pagrindinį čempionato etapą pateks trys geriausios komandos.

Pačios pirmenybės vyks 2025 m. rugpjūčio 27 – rugsėjo 14 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją