„Naujas etapas, naujas iššūkis. Kai sužinojome savo varžovus grupėje, buvo džiaugsmingiau, nes du varžovai grupėje yra įveikiami. Su belgėmis, nors jos ir Europos čempionės, irgi galime kautis. Viskas mūsų rankose. Nuo mūsų atsidavimo, nuo mūsų kovingumo priklausys, ką pasieksime“, – apie prasidedantį atrankos varžybų ciklą kalbėjo moterų rinktinės vyr. treneris Rimantas Grigas.

Lietuvos rinktinės krepšininkės į treniruočių stovyklą rinksis nuo lapkričio 5 dienos, o kviečiamų žaidėjų sąrašą trenerių štabas skelbs kitą savaitę. Tiesa, jau dabar yra žinoma, kad moterų rinktinės sudėtyje bus žymių nuostolių.

Savaitės pradžioje Lietuvos moterų rinktinės vyr. trenerį pasiekė liūdnos žinios iš moterų Eurolygoje ir Europos taurės varžybose rungtyniaujančių krepšininkių. Į pirmojo lango rungtynes dėl sveikatos problemų neatvyks Justė Jocytė, Monika Grigalauskytė ir Kamilė Nacickaitė.

Kalbėdamas apie neatvyksiančias krepšininkes, R. Grigas pripažino, jog trijų aukščiausios klasės žaidėjų netektis yra didžiulis smūgis. „Kamilė yra viso puolimo sraigtelis, kuris visą komandą judina. Snaiperė, žaidžianti labai aukštam lygy, su geromis kovotojos savybėmis, kuri visą laiką kaunasi, visą laiką atiduoda save aikštelėje, – kalbėjo R. Grigas. – Monikos praradimas – tai žaidėja, kuri labai gerai skaito gynybą, viena iš geriausių Lietuvoje besiginančių žaidėjų. Jos, kaip gynybos ramsčio, labai trūks. Galvojau šių dviejų žaidėjų netektį kompensuos, Justė, kuri yra lyderė, gali susikurti progų ir sau, ir komandos draugėms. Tačiau paaiškėjo, kad nebus ir jos.“

Į pasiruošimo stovyklą pažadėjo atvykti Laura Svarytė-Miškinienė, paskutinį kartą moterų rinktinei atstovavusi 2020 m. Rinktinėje taip pat žais vasario mėnesį patirtą traumą jau išsigydžiusi Laura Juškaitė.

„Mūsų kelias bus sunkesnis, negu galvojome, bet dabar bus kitos žaidėjos, jaunos, perspektyvios, kurios veržiasi į aikštelę, kovoja, – optimizmo nepraranda Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris. – Tas kelias bus sunkesnis, bet mes savo tikslo turime siekti ir jo sieksim, ir mūsų tikslai nemažėja.“

Lietuvos ir Azerbaidžano rinktinių dvikova vyks lapkričio 9 d. Vilniaus „Jeep“ arenoje, rungtynių pradžia – 19:30 val., o įėjimas žiūrovams – nemokamas.

„Palaikymas yra labai svarbus. Palaikymas – tai antri sparnai, šeštas žaidėjas aikštelėje. Mūsų publika moka sirgti, moka užvesti komandas. Kai yra žiūrovai, tada tu negali blogai žaisti“, – sirgalius ateiti ir palaikyti moterų rinktinės kvietė Rimantas Grigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją