Trečiame kėlinyje turėtą 20 taškų persvarą išbarstę svečiai vis tiek galėjo išvengti pratęsimo, tačiau jiems skaudžiai atsirūgo likus žaisti 15 sek. iki paskutinio ketvirčio pabaigos vidurio puolėjui Tonye Jekiri užfiksuota pražanga prieš varžovų lyderį Nikolą Mirotičių.

UNIKS tuo metu pirmavo 94:91 – gavęs teisę mesti tris baudų metimus N. Mirotičius šaltakraujiškai išlygino rezultatą ir perkėlė kovą į pratęsimą.

Sports.ru T. Jekiri pražangą pavadino „abejotina“, o „Sport Ekspress“ – „skandalinga“. Mat epizodo vaizdo įrašas iškelia išsyk du klausimus: pirma – ar legionierius iš Nigerijos apskritai pažeidė taisykles, antra – jei jau taip, ar pražanga tikrai buvo metimo metu.


Žiūrint pakartojimą sulėtintai matyti, jog UNIKS atstovas dešine ranka liečia N. Mirotičiaus liemenį ir nespėja jos patraukti oponentui staigiai nuleidus kamuolį žemyn.

Tačiau jeigu toks menkas kontaktas ir traktuotinas kaip pražanga, ji turėjo būti fiksuota dar prieš metimo fazę.


Vėl keldamas rankas į viršų N. Mirotičius pats kamuoliu užkliudė T. Jekiri veidą, galiausiai, paleisti kamuolio link krepšio jis taip ir nepabandė, numesdamas jį į šoną link komandos draugo.

Nepaisant to, vyriausias rungtynių arbitras iš Slovėnijos Damiras Javoras nubaudė UNIKS trimis baudų metimais – mat veiksmas vyko trijų taškų zonoje.


Buvęs Rusijos vyrų ir moterų krepšinio rinktinių strategas Borisas Sokolovskis įsitikinęs, jog teisėjas epizodą traktavo neobjektyviai.

„Mirotičius tarp teisėjų turi didelį autoritetą. Jeigu jo vietoje būtų bet kuris kitas žaidėjas, tokia pražanga tikrai nebūtų užfiksuota. Kalbėjau apie tai su daugeliu krepšinio žmonių: šis sprendimas – labai kontroversiškas“, – atsiliepė 68-erių specialistas, 2011 metais nuvedęs tautietes krepšininkes į paskutinį triumfą Europos čempionate.

Borisas Sokolovskis

Kvapą gniaužiantį pratęsimą 17:15 laimėję ir galiausiai bendru santykiu 111:109 pergalę išplėšę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai trečiadienį iš viso realizavo 42 baudų metimus iš 44 (96 proc.), pakartodami visų laikų Eurolygos rekordą.

Tuo metu UNIKS pratęsime palaidojo būtent klaidos prie baudų metimų linijos. Simboliška, jog lemiamu metu ranka dukart sudrebėjo Isaiah Canaanui, prieš tai tildžiusiam „Palau Blaugrana“ tribūnas prie lūpų pridėtu pirštu.

Neapdairus amerikiečio gestas užvedė tiek vietos sirgalius, tiek šeimininkų krepšininkus, pakilusius į šturmą ketvirtame kėlinyje ir panaikinusius dviženklį deficitą.

Pats I. Canaanas po rungtynių socialiniame tinkle stengėsi apsimesti, lyg nebūtų nutikę nieko ekstraordinaraus.

„Sunkus pralaimėjimas... Bet mes tikrai atsigausime. Galiu pasakyti viena: aš nesitraukiu nuo jokio iššūkio. Buvo geros rungtynės, dar susitiksime“, – rašė gynėjas, pelnęs 20 taškų.


Pirmą ratą užbaigę katalonai pirmauja Eurolygoje (15/2), tik antrą kartą per pastaruosius 9 turus suklupę UNIKS laikosi septintoje vietoje (10/7).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)