8 pergales iš 9 galimų turintys Dainiaus Adomaičio auklėtiniai susikaus su desperatiškai dėl patekimo į finalinį turnyrą kovojančia Kroatijos rinktine.

Strategas teigė, jog pagrindinis akcentas bus 22 taškus ir 14 atkovotų kamuolių rungtynėse su Vengrija surinkęs Vilerbano ASVEL aukštaūgis Miro Bilanas.

„Kroatija yra kitokia komanda nei matėmė pirmajame susitikime. Faktas, kad daug žaidimo sukasi apie Bilaną. Daug žaidžiama baudos aikštelėje. Tiek trečios pozicijos krepšininkai, tiek pats Bilanas daug žaidžia nugara. Jie yra jauna agresyvi komanda, turi balansą jaunų ir patyrusių žaidėjų – tai yra solidus varžovas“, – pagyrų kroatams ir jų lyderiui negailėjo D. Adomaitis.

Viena pagrindinių problemų penktadienio rungtynėse su Italija buvo prastas puolimas. Italijos rinktinė tam turėjo įtakos agresyviai keisdamiesi dengiamaisiais prieš D. Adomaičio auklėtinius. Tai apribojo lietuvių galimybes puolime, vertė imtis individualių veiksmų ir neleido įsibėgėti.

Kroatijos rinktinės krepšininkai greičiausiai taip nerizikuos – 213 cm ūgio M. Bilanas yra „tradicinis“ vidurio puolėjas, kuris labiausiai mėgsta žaisti baudos aikštelėje, o gynyboje taip pat nesijaučia patogiai dengdamas varžovų gynėjus. Nepaisant to, Lietuvos rinktinės vairininkas rinkosi dėmesį sutelkti į varžovų lyderio stipriąsias puses.

„Iš dalies turėsime dėl to pranašumą, tačiau kroatai turi kitokių pranašumų jam būnant aikštelėje, tad mums reikia galvoti apie juos. Jis turi gerą dydį. Rugtynėse su Vengrija turėjo daug šansų pakartoti metimus – nusiėmė 5 kamuolius puolime ir beveik visas progas pavertė taškais. Kova su juos baudos aikštelėje bus vienas pagrindinių akcentų – ne tik jam žaidžiant nugara į krepšį, tačiau ir po pikenrolo ar kovojant dėl atšokusių kamuolių“, – aiškino D. Adomaitis.

Po rungtynių su Italijos ekipa rinktinės veteranai ir lyderiai Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis pastebėjo, kad krepšininkas trūko kovingumo ir vylėsi, jog ši problema sekmadienį nebepasikartos. Nacionalinės ekipos treneris sutiko su auklėtinių pastebėjimu ir teigė, jog išvados jau padarytos.

„Po rungtynių su Italija turėjome video peržiūrą ir analizavome žaidimą. Nusileidome turbūt ne kovingumu, o „fiziškumu“. Jie žaidė agresyviai, labai kietai, ant pražangos ribos, o mes nesugebėjome atsakyti tuo pačiu“, – teigė specialistas.

Šioje Kroatijos rinktinėje matoma aiški snaiperių stoka – mače su Vengrija būsimieji Lietuvos varžovai pataikė tik 5 iš 18 tolimų metimų. Nors oponentai toli gražu nežiba šioje srityje, D. Adomaitis jų nuvertinti nėra linkęs.

„Jie aikštėje turi Domagojų Bošnjaką, kuris pataikė keturis tolimus metimus rungtynėse su Vengrija. Jis tikriausiai geriausias jų metikas. Kiti taip pat gali pataikyti. Faktas, kad Kroatija nėra snaiperių komanda, tačiau jų krepšininkai gali pataikyti, todėl turime būti susikaupę“, – pasakojo treneris.

Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi kelialapį į Kinijoje vyksiantį Pasaulio krepšinio čempionatą. Deja, kitų elitinių Europos krepšinio nacionalinių ekipų tokia sėkmė nelydi. Būsimieji varžovai yra iškovoję tik 4 pergales iš 9 galimų, o 2017 Europos krepšinio čempionate triumfavę slovėnai jau nebeturi galimybių patekti į Pasaulio taurės turnyrą.

„Aš manau, čia yra FIBA „atrankos langų“ sistemos didžiausias minusas. Visi nori matyti rungtyniaujančios stipriausios sudėties rinktines, nesvarbu, tai atranka ar jau pats čempionatas. Aišku, gaila, aš manau, pagrindiniuose turnyruose galimybę kovoti turėtų turėti stipriausios rinktinės“, – apgailestavo D. Adomaitis.

Lietuvos rinktinės ir Kroatijos akistata startuoja gruodžio 2 dieną, sekmadienį, 19:30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)