Ketvirtadienį vyko galutinis 3X3 krepšinio vyrų bei moterų Europos čempionato etapas. Čia iki finalo nukeliavo Lietuvos krepšininkai, kurie lemiamose rungtynėse susitiko su serbais, kur siekė revanšo už pagrindinę Lietuvos krepšinio rinktinę, kuri apmaudžiai nusileido Serbijai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.

Lietuviai Marijus Užupis, Aurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys ir Šarūnas Vingelis galingai pradėjo finalines rungtynes. Pirmus 6 lietuvių taškus pelnė užsidegęs A. Pukelis, vėliau estafetę perėmė E. Džiaugys.

Serbai vėliau perėmė iniciatyvą ir net 2 minutes galėjo išplėšti pergalę, kol rezultatas buvo 17:20, tačiau lietuviai pavyzdingai gynėsi ir išlygino rezultatą 20:20. Varžovai vis dėlto smeigė šaltakraujišką tritaškį ir užbaigė mačą, tapdami Europos čempionais.

Serbijos vyrų rinktinė laimėjo penktą 3X3 Europos čempionatą iš eilės.

Pusfinalyje Lietuvos atstovai laimėjo rungtynes, kurias bent 10 minučių buvo nutraukusios techninės kliūtys, bet lietuviai nesutriko.

Lietuviai šiek tiek geriau pradėjo mačą ir pirmavo 8:7, kai mačas buvo pertrauktas. Po nesklandumų tęsesis mačas buvo toks pat įtemptas, tačiau pabaigoje kitą pavarą įjungę lietuviai laimėjo 21:16.

Lietuvos moterų 3X3 krepšinio rinktinė nuo šiol gali pasigirti istoriniu pasiekimu – lietuvaitės pasidabino Europos čempionato bronzos medaliais

Merginos turėjo šansą keliauti į finalą ir varžytis dėl Europos aukso, tačiau niekaip neužsivedė puolime ir skaudžiai nusileido Ispanijos krepšininkėms – 6:21.

Kamilė Nacickaitė, Martyna Petrėnaitė, Gabrielė Šulskė ir Giedrė Labuckienė keliavo į mažąjį finalą, kuriame po permainingos kovos susitvarkė su Portugalijos rinktine – 22:14.

Tai pirmasis medalis Lietuvo 3X3 moterų krepšinio rinktinės istorijoje. Praėjusiais metais lietuvės pasaulio čempionate buvo ketvirtos, kai krito tame pačiame mažajame finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)