Portalo organizuotuose rinkimuose dalyvavo per 16,5 tūkst. krepšinio gerbėjų iš 158 šalių. Daugiau nei trečdalis iš jų – 5829 – savo balsą atidavė 1993-iaisiais tragiškai žuvusiam kroatui D. Petrovičiui, dėl savo sugebėjimų iki šiol vadinamam „krepšinio Mocartu“.

Antroji vieta rinkimuose atiteko Lietuvos krepšinio legendai Arvydui Saboniui, kuriam savo balsą skyrė 4530 balsavusiųjų.

Geriausiųjų dešimtuke yra ir dar vienas lietuvis – 9-oji vieta atiteko kitam NBA duonos ragavusiam legendiniam mūsų šalies žaidėjui Šarūnui Marčiulioniui. Pirmąją vietą Š. Marčiulioniui skyrė 93 apklausos dalyviai.

Iš viso į geriausiųjų penkioliktuką pateko 4 kroatai, 2 serbai, 2 lietuviai, 2 ispanai, po vieną rusą, graiką, prancūzą, vokietį ir italą.

Pažymėtina, kad būtent kroatai apklausoje dalyvavo aktyviausiai. Balsavime dalyvavo 4516 šios šalies žmonių. Lietuvių aistruoliai pagal aktyvumą buvo antri – 3685.

Geriausių Europos krepšininkų penkioliktukas

1. Draženas Petrovičius (Kroatija)
2. Arvydas Sabonis (Lietuva)
3. Toni Kukočius (Kroatija)
4. Dirkas Nowitzki (Vokietija)
5. Krešimiras Čosičius (Kroatija)
6. Pau Gasolis (Ispanija)
7. Vlade Divacas (Serbija)
8. Tony Parkeris (Prancūzija)
9. Šarūnas Marčiulionis (Lietuva)
10. Dejanas Bodiroga (Serbija)
11. Nikos Galis (Graikija)
12. Dino Radja (Kroatija)
13. Sergejus Belovas (Rusija)
14. Dino Meneghinas (Italija)
15. Juanas Antonio San Epifanio (Ispanija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)