Už šį incidentą Eurolyga skyrė griežtas sankcijas: „Žalgiriui“ skirta 25 tūkst. eurų bauda (maksimali galima buvo 100 tūkst. eurų), o abiems broliams Maciams uždrausta dar kada nors patekti į bet kokius ULEB organizuojamus renginius.

Taip pat Eurolyga rekomenduoja, kad broliai Maciai būtų neįleidžiami į jokias krepšinio rungtynes - tiek klubų, tiek nacionalinių rinktinių lygmenyje.

Pranešama, kad skiriant baudą „Žalgirio“ komandai buvo atsižvelgta į keletą švelninančių aplinkybių: „Agresoriai buvo sulaikyti, nustatyti ir pradėtas tyrimas“, „Incidentas išaiškintas padedant Madrido „Real“ atstovams, arenos apsaugos darbuotojams ir policijos pajėgoms“, „Žalgiris“ iki tol nebuvo baustas už panašius incidentus“, o „Incidentą sukėlė išskirtinai tik broliai Maciai“.

Savo ruožtu „Žalgiris“ po incidento įsipareigojo, kad: a) broliai Maciai daugiau niekada nebebus įleisti į Kauno areną ir bus diskvalifikuoti iki gyvos galvos, b) siekiant išvengti panašių įvykių bus glaudžiau bendradarbiaujama su arenos apsaugos firma ir įkurtas atskiras, specialiai atitvertas įėjimas svečių komandai, o prie jo ir autobuso budės papildomi apsauginiai.

Primename, kad policijai sulaikius mušeikas Nauriui buvo nustatytas sunkus (2,62 promilės), jo dvyniui Normundui – vidutinis (2,22 promilės) girtumo laipsnis.

Policijos duomenimis, R. Fernandezui ranka į veidą smogė Nauris.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimų (BK 284 str.) pradėtas ikiteisminis tyrimas, Lietuvos pilietybę neseniai įgijusiems broliams iš Rygos gresia baudžiamoji atsakomybė.

Maciai gali būti baudžiami viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vėliau broliai atvirai apgailestavo dėl savo poelgio ir žurnalisto Jono Mačiulio televizijos laidoje „Krepšinio pasaulyje“ viešai atsiprašė visų Lietuvos gyventojų.

„Labai atsiprašome. Tai nebuvo planuota, tiesiog mus užvaldė emocijos. Atsiprašome visų fanų, draugų, Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių, Rimanto Kaukėno, Sauliaus Štombergo ir visos komandos. Nenorėjome, kad taip būtų. Tai buvo sekundžių reikalas“, - nuoširdžiai atsiprašė broliai.

Atsiprašymo pabaigoje broliai pažadėjo, kad jei Eurolyga nubaus „Žalgirio“ komandą, jie atidarys fondą pavadinimu „Braliukai“ ir surinks reikiamus pinigus net tik baudai sumokėti, bet ir komandai atgaivinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (660)