Du žaidėjai buvo ir pernykščiame penkete.

Madrido „Real“ bokštas Walteris Tavaresas tokios garbės susilaukė jau trečią kartą paeiliui. Šiame sezone 31-erių 221 cm ūgio vidurio puolėjo iš Žaliojo Kyšulio statistika siekė 10,9 taško, 6,6 atkovoto kamuolio ir 2,2 bloko per rungtynes. Taip pat trečią sykį iš eilės jis buvo pripažintas geriausiai besiginančiu Eurolygos krepšininku.

Pirėjo „Olympiakos“ lyderis Saša Vezenkovas savo pavardę simboliniame penkete išvydo antrąkart paeiliui. 27-erių puolėjo iš Bulgarijos vidurkiai – 17,2 taško, 6,8 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo. Statistiškai būtent jis yra naudingiausias viso turnyro žaidėjas (vid. 21,2 naudingumo balo).

Likę trys žaidėjai geriausiųjų penkete atsidūrė pirmą kartą.


Tokio įvertinimo susilaukė W. Tavareso komandos draugas iš „Real“ Džananas Musa, Belgrado „Partizan“ vidurio puolėjas Mathiasas Lessortas ir Tel Avivo „Maccabi“ atakų organizatorius Lorenzo Brownas.

Pastarajam šis sezonas buvo geriausias karjeroje. Ispanijos pilietybę turintis 32-ejų įžaidėjas fiksavo 16,4 taško, 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir 1,1 perimto kamuolio statistiką.

Dž. Musa per rungtynes vidutiniškai renka po 15,2 taško ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo. 24-erių 205 cm ūgio gynėjas iš Bosnijos ir Hercegovinos yra Eurolygos lyderis skaičiuojant taškus, pelnomus per vieną minutę.

M. Lessortas turnyre pirmauja pagal atkovotus kamuolius (vid. 7,1), prie kurių per mačą pridėdavo ir po 12 taškų. 27-erių vidurio puolėjui iš Prancūzijos tai taip pat buvo geriausias sezonas karjeroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją