Kauno „Žalgiriui" (14/20) nepavyko pergalinga nata užbaigti Eurolygos sezono. Kauniečiai namuose 62:64 nusileido titulą ginančiai Madrido „Real" (27/7) ekipai.

Šeimininkus pražudė Gabrielio Decko dvitaškis tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms.

Žaliai-balti jau prieš šį susitikimą buvo praradę viltis žengti į įkrintamąsias, kuomet išvykoje nusileido „Monaco" klubui (66:69).

Nesėkme Eurolygos batalijas užbaigęs „Žalgiris" turnyre finišavo 14-as.

Po rungtynių kauniečių strategas Andrea Trinchieri kalbėjo apie sirgalių palaikymą.

„Aš noriu pasakyti du dalykus. Sveikinu „Real" klubą ir didelis ačiū „Žalgirio" arenai ir sirgaliams, kurie suteikia energijos mano žaidėjams. Didelis palaikymas kiekvieną dieną. Jei Madrido komanda laimi rungtynes tokiu sunkiu metimu, tai daug ką pasako apie mūsų ekipą. Mes žaidėme teisingą krepšinį",– duoklę sirgaliams atidavė italas.

„Žalgiris" buvo arti pratęsimo, kai tritaškį pataikė vidurio puolėjas Kevarriusas Hayesas.

„Kai W. Tavaresas yra aikštėje – jį reikia atakuoti. K Hayesas tą ir padarė", – komentavo specialistas.

A. Trinchieri apibendrino antrąją sezono dalį ir davė kreditą Kaziui Maksvyčiui.

„Nenoriu atsakyti į šį klausimą. Aš čia atvykau, nes komandai reikėjo pagalbos. Dažniausiai tokie pakeitimai įvyksta dėl prastų rezultatų. Nedariau didelių pokyčių, nes pirmiausia reikia išsivalyti savo kiemą. Didelė pagarba Kaziui, kuris suteikė šiai komandai vertybes", – kalbėjo strategas.

Italas džiaugėsi jaunimo įsitraukimu ir pastangomis ir pakomentavo Dovydo Butkos pasirodymą.

„Aš tikiu, jog D. Butka, N. Montvila žais šioje sezono stadijoje. Nėra lengva, kai tavo pirmasis varžovas yra Mario Hezonja, bet jis puikus ir tikrai padeda mums. Noriu, jog kiekvienas jaunimo komandos žaidėjas turėtų šansą rungtyniauti pagrindinėje komandoje", – pozityviai apie komandos jaunuolius kalbėjo treneris.

Šiandien „Žalgiriui" dėl čiurnos traumos nepadėjo Tomas Dimša.

„Jis greit grįš į aikštę. Tai lengvesnė trauma nei Arno. Čiurnos pasukimas atrodė šlykščiai, bet Tomo situacija tikrai gerėja", – minėjo A. Trinchieri.

Dabar kauniečių lauks LKL batalijos. Treneris teigė, jog prie komandos sutelkimo lemiamai sezono daliai turės prisidėti ekipos rūbinės lyderiai.

„Visada stengiuosi būti objektyvus. Tikrai nėra lengva, nes po tokio sezono susikaupia daug emocijų. Ši arena supranta krepšinį ir tu jų neapgausi. Sirgaliai tikrai supranta, jog mes atiduodame visą save. Mes turime susitelkti likusioms kovoms. Tai padės mums padaryti mūsų lyderiai Edgaras Ulanovas ir Keenanas Evansas", – teigė specialistas.

Keenanas Evansas

Strategas negailėjo gražių žodžių Keenanui Evansui.

„Keenanas yra vienas geriausių dalykų, kas atsitiko šiai komandai. Aš labai laimingas, jog turiu galimybę treniruoti tokį žmogų", – apie amerikietį sakė treneris.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)