Po pergalės prieš „Olympiakos“ žalgiriečiai laiko atokvėpiui neturi, trečiadienį keliauja į Stambulą.

Per pastarąsias 8 rungtynes 6 pergales iškovojęs „Žalgiris“ kol kas turnyro lentelėje šoktelėjo net į 10-ąją vietą, „Anadolu Efes“ paskutinį kartą pralaimėjimo kartėlį jautė gruodžio 20-ąją.

Tik tris kartus šiame sezone pralaimėjusi Ergino Atamano vadovaujama ekipa net 3 pergalėmis lenkia artimiausius konkurentus.

Prieš kelionę į Stambulą mintimis apie būsimą mačą pasidalino „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius.

„Anadolu Efes“ šiuo metu geriausia Europos komanda, įveikia visas geriausias ekipas išvykose, stabiliai žaidžia, turi aiškius lyderius, be to, jei prideda intensyvumo gynyboje, tai kai kuriose rungtynėse tampa esminiu lūžiu.

Tikrai šiai dienai tai geriausia ekipa abejose aikštės pusėse“, – varžovams pagyrų negailėjo „Žalgirio“ strategas.

„Žinoma, svarbu apsiginti nuo pavojingų „Anadolu Efes“ gynėjų Shane'o Larkino, Rodrigue Beabois, Vasilije Micičiaus, tą supranta visi varžovai, bet ne kažkas pavyksta.

Mums teks perlipti per save, suvokti, kad su jais negalime kovoti taškų lenktynėse, o reikia juos tiesiog pristabdyti.

Kažkur rizikuoti irgi nelabai yra galimybių, laukia sunkus varžovus“, – teigė Š. Jasikevičius.

Geriausioje komandoje – ir geriausias žaidėjas, taip galima apibūdinti Shane'ą Larkiną, kuris 4 turus paeiliui buvo renkamas savaitės MVP.

„Aš manau, renkant geriausius žaidėjus atsižvelgiama į komandinius pasiekimus. Taip, Shane'ą šiuo metu tikrai galime vadinti geriausiu Europoje“, – pritarė „Žalgirio“ strategas.

Anot jo, buvo galima tikėtis tokios „Anadolu Efes“ sportinės formos.

„Svarbus faktorius tas, kad pas pats treneris, tas pati sistema, šiemet sulaukia ir didžiulio savų sirgalių palaikymo, fanai pradėjo rinktis. Tad turi jau ir namų pranašumą, o to anksčiau nebuvo“, – dar vieną „Anadolu Efes“ pokytį pastebėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ ir CSKA yra iškart po „Anadolu Efes“, Rusijos ir Lietuvos klubai per 8 rungtynes yra iškovoję po 6 pergales.

Anot Šaro, smagu, kad ekipa skaičiuoja gerą seriją.

„Visi tą komandoje supranta, norime ją išlaikyti kuo ilgiau ir reikia ją tęsti, tačiau žaidėjams aiškiname, kad visgi esame savo Žalgiriukas, turintis tam tikrus limitus ir daugelyje Eurolygos rungtynių turime perlipti per save“, – kalbėjo Š. Jasikevičius, patvirtinęs, kad į Stambulą komanda skrenda kartu su paskutines rungtynes dėl viruso praleidusiu Jocku Landale'u.

Rungtynių ketvirtadienį pradžia – 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)