Ukrainą užpuolusios ir žiaurų karą vykdančios Rusijos klubai jau kurį laiką yra išmesti iš Eurolygos, tačiau rado būdą, kaip pasitikrinti jėgas su viena turnyro komanda.

Anksčiau Maskvos CSKA ilgai dirbusio Dimitrio Itoudžio vadovaujama Stambulo „Fenerbahče“ priėmė kvietimą į draugišką turnyrą, kuriame iš viso žaidė 8 komandos.


Maskvoje vykusiame turnyre be „Fenerbahče“ žaidė dar vienas Turkijos klubas – Stambulo „Bešiktaš“ ir šešios rusų komandos – CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Kazanės UNIKS, „Nižnij Novgorod“, Maskvos MBA.

„Fenerbahče“ ketvirtfinalyje 94:79 įveikė MBA, bet pusfinalyje krito prieš „Lokomotiv“ – 89:105 ir galiausiai liko ketvirta.


Šį mačą praleido buvęs žalgirietis N. Hayesas, laisvą laiką nusprendęs skirti pažinčiai su Rusijos sostine.

Amerikietis aplankė Raudonąją aikštę, keletą muziejų, turgų, vietos parduotuves ir restoranus, o šio vizito akimirkomis dalinosi su savo sekėjais „Instagram“ tinkle. Po šiuo įrašu jis sulaukė krūvos pasipiktinusių komentarų.

N. Hayesas-Davisas „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjo 2019-2021 m. ir net mokėsi lietuvių kalbos.

Taurę galiausiai iškovojo „Zenit“, o naudingiausiu žaidėju pripažintas dar praėjusį sezoną „Barcelonos“ klube Šarūno Jasikevičiaus nurodymų klausęs Kyle’as Kuricas. Sankt Peterburgo komandą toliau treniruoja katalonas Xavi Pascualis, o Rusijoje žaidžia ir daugiau žinomų krepšininkų – Bojanas Dubljevičius, Thomas Heurtelis, Okaro White’as, Amathas M’Baye.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)