Pirmąsias dvejas Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai balandžio 16 ir 18 dienomis žais Stambule, o tuomet serija iki trijų pergalių kelsis į Kauną.

Laikinojoje sostinėje komandos žais balandžio 23 ir, jei reikės, 25 dienomis. Jei prireiks penktųjų rungtynių, jos vėl vyks namų aikštės pranašumą turinčios „Fenerbahče“ teritorijoje balandžio 30 dieną.

Šios poros nugalėtojas finalo ketverto Vitorijoje pusfinalyje žais su Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Barcelona“ dvikovos laimėtoja.

Paskutinį kartą žalgiriečiai varžovus įveikė 2017 metų gruodžio 14 dieną išvykoje 90:89.

Šį sezoną Lietuvos čempionai abu kartus nusileido Željko Obradovičiaus auklėtiniams – namie 75:82, išvykoje – 61:78.

Reguliariojo sezono nugalėtoja „Fenerbahče“ iškovojo 25 pergales (Eurolygos rekordas) ir patyrė 5 pralaimėjimus, o paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse Madride bilietą į atkrintamąsias varžybas išplėšę Š. Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo ir pralaimėjo po 15 rungtynių.

Komandų statistikos vidurkiai

„Fenerbahče“Statistika„Žalgiris“
59 proc.Dvitaškiai53,1 proc.
43,2 proc.Tritaškiai38,9 proc.
80,4 proc.Baudos81,4 proc.
30,7Atk. kam.32,5
18,2Rez.perd.18
6,6Per. kam.5,9
11,6Klaidos12,9
2,3Blokai1,6

Prieš prasidedant Eurolygos ketvirtfinaliui, „Žalgiris“ kojas „apšils“ LKL rungtynėse – balandžio 10 dieną žais išvykoje su „Nevėžiu“, o balandžio 14 dieną – namie su „Neptūnu“.

Ketvirtfinalio rungtynių iki trijų pergalių tvarkaraštis

1.„Fenerbahče“ – „Žalgiris“balandžio 16Stambulas
2.„Fenerbahče“ – „Žalgiris“balandžio 18Stambulas
3.„Žalgiris“ – „Fenerbahče“balandžio 23Kaunas
4.*„Žalgiris“ – „Fenerbahče“balandžio 25Kaunas
5.*„Fenerbahče“ – „Žalgiris“balandžio 30Stambulas


* planuojamos rungtynės, jei jų prireiks

„Žalgirio“ patekimas į atkrintamąsias varžybas – magiškas turint omenyje faktą, kad komanda kovo pradžioje Eurolygoje žengė tik 13-a.

„Žinau, kad švenčia Kaunas, daug fanų visoje Lietuvoje. Smagu. Mūsų organizacijai tai puikus žingsnis, kuriuo turime džiaugtis, vertinti. Šiais metais buvo labai sunkių momentų, ypač po praėjusio sezono, kai visų lūkesčiai išaugo. Reikia suprasti, kad tokie dalykai pasiekiami tik turint žaidėjus su didžiuliais charakteriais, kurie stengiasi, dirba ir nepalūžta“, – po pergalės prieš „Real“ kalbėjo Š. Jasikevičius.

Paklaustas apie ketvirtfinalio seriją, „Žalgirio“ strategas žadėjo, kad komanda rankų iš anksto nenuleis: „Neabejoju, kad ir treneriai, ir žaidėjai iš šio ketvirtfinalio išeis stipresni“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)