Į Belgradą „Žalgiris“ atvyko be pagrindinio vidurio puolėjo Joffrey Lauvergne'o, kuris praėjusią savaitę susižeidė petį ir nerungtyniaus mažiausiai mėnesį.

Ir tai dar gali būti ne Lietuvos čempionų problemų pabaiga.

Po trečiadienio dvikovos Serbijoje J. Zdovcas suabejojo dviejų veteranų – Pauliaus Jankūno ir Janio Strelnieko – galimybėmis penktadienį rungtyniauti su Pirėjo „Olympiakos“.

Buvau pasimetęs tarp puolimo derinių. Nežinau visų komandos sistemų, ypač kai reikia staigiai reaguoti, jos visos susimaišo. Per minutės pertraukėles bandžiau kai ką nubraižyti, bet, regis, komandai nepavyko teisingai atlikti sumanymų aikštėje.
Jure Zdovcas

54-erių slovėnas iškart po mačo pats neturėjo tikslios informacijos, kokias traumas patyrė krepšininkai, bet nuogąstavo, kad žinios iš komandos medikų gali būti prastos.

„Bijau, jog po šių rungtynių traumuotų žaidėjų atsiras ir daugiau. Nieko konkretaus nepasakysiu, bet patys matėte, kad P. Jankūnas nebežaidė antroje mačo pusėje, bėdų buvo ir J. Strelniekui. Taip pat ir Nielsas Giffey praėjusią naktį karščiavo, nežinojome, ar jis žais. Tai nėra pasiteisinimai, bet tokioje kovoje kiekvienas žaidėjas svarbus“, – apgailestavo J. Zdovcas.

O kautis teko dėl kiekvieno „Štark“ arenos metro – „Crvena Zvezda“ neketino trauktis nė per žingsnį.

J. Zdovco nuomone, „Žalgirio“ pasirodymas laikant vienos agresyviausių Eurolygos gynybų testą buvo patenkinamas.

„Nežaidėme nei blogai, nei gerai. Laikėmės 38 minutes, tik pačioje pabaigoje pritrūko kokybės, kietumo, atletiškumo, pasitikėjimo savimi. Vis dėlto, kaip sakiau ir žaidėjams, mačiau daug teigiamų dalykų. Pakeitėme gynybos nuo oponentų žaidimo du prieš du sistemą, ir ji veikė visai neblogai. Visi žaidėjai buvo susitelkę, varžovams teko kovoti dėl kiekvieno kamuolio.

Dar vienas pozityvas – Joshas Nebo, kuris ne tik gerai puolė, bet ir gynėsi. Tik pavargo, gal per ilgai laikiau jį aikštėje. Bandžiau vidurio puolėjo pozicijoje ir Tylerį Cavanaugh, tikėjausi, kad tai atvers daugiau erdvės puolime, bet planas nepasiteisino“, – pripažino J. Zdovcas.

Pripažino jis ir daugiau „Žalgirio“ žaidimo silpnybių.

„Kaip visada, „Crvena Zvezda“ žaidė labai fiziškai ir išmušė mus iš ritmo. Manau, mums trūko papildomo perdavimo. Neturime žaidėjų, kurie galėtų prasiveržimais draskyti gynybą, visas mūsų puolimas remiasi tik žaidimu du prieš du, stagger deriniais, kuriuos atlikti buvo sudėtinga, nes varžovai mus išstumdavo iš tinkamų pozicijų. Nors vis tiek pataikėme sunkių metimų, reikalingų norint laimėti svečiuose. Tik pabaigoje buvome šiek tiek išsigandę, neatkovojome kelių kamuolių“, – komentavo Martino Schillerio įpėdinis Kaune.

Netenkino jo ir austro pagrindiniu komandos žaidimo varikliu regėto naujoko Emmanuelio Mudiay pasirodymas.

Įžaidėjas dvikovos metu vėl buvo nukonkuruotas Luko Lekavičiaus ir Manto Kalniečio, nes statistiškai darė daugiau žalos nei naudos. Per 16 min. amerikietis nepelnė nė taško ir pasitenkino 3 rezultatyviais perdavimais bei -2 naudingumo balais.

„Visi iš E. Mudiay norime daugiau. Jis yra geras vyrukas ir žaidėjas. Bet vis dar negaliu juo pasitikėti. Turime keturis žaidėjus šioje pozicijoje, o E. Mudiay šiandien žaidimas nesiklostė. Bet čia buvo tik vienos rungtynės“, – įvertino J. Zdovcas.

Rungtynių statistika

Galiausiai slovėnas pripažino, kad ir pats vos po trijų dienų naujoje komandoje nesijautė labai užtikrintai rungtynių metu.

„Buvau pasimetęs tarp puolimo derinių. Nežinau visų komandos sistemų, ypač kai reikia staigiai reaguoti, jos visos susimaišo. Per minutės pertraukėles bandžiau kai ką nubraižyti, bet, regis, komandai nepavyko teisingai atlikti sumanymų aikštėje. Nieko nepadarysi.

Būtų kvaila dabar kažką iš pagrindų keisti, nes paprasčiausiai nėra laiko, be to, neaišku, kas galės žaisti kitame mače. Turiu tam tikrų minčių dėl puolimo korekcijų, bet nebus lengva greitai jas padaryti“, – atviravo „Žalgirio“ vairininkas.

Trečia nesėkmė iš eilės nustūmė jo naujuosius auklėtinius į patį Eurolygos turnyro lentelės dugną – 18-ą poziciją. Pergalių vis dar nėra iškovojusios ir Miuncheno „Bayern“ bei Stambulo „Anadolu Efes“ ekipos. Tačiau tiek vokiečių (-12), tiek titulą ginančių turkų (-19) įmestų ir praleistų taškų santykis – geresnis nei „Žalgirio“ (-30).

Primename, kad penktadienį kauniečiai Graikijoje susirems su „Olympiakos“ (2/1), kuris pirmą sezono nesėkmę trečiadienį patyrė svečiuose tik po pratęsimo minimaliu skirtumu nusileidęs Eurolygos lyderiui „Barcelona“ klubui (3/0).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)