Antradienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai Madride sieks atsilaikyti prieš taip pat be nuostolių žengiančius Chuso Mateo auklėtinius.

„Real“ pirmose rungtynėse svečiuose 79:77 įveikė „Baskonia“, praėjusią savaitę svečiuose 103:80 sutriuškino „Anadolu Efes“ ekipą.

Kol kas „Real“, „Žalgiris“, o taip pat „Barcelona“ ir „Valencia“ nepatyrė pralaimėjimo skonio ir Eurolygos sezone startavo dviem pergalėmis.

Prieš kelionę į Ispaniją „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis išskyrė naujoką, puikiai pažįstantį „Real“ sistemą.

Vasarą „Real“ papildęs Facundo Campazzo Madride žaidė 2017-2020 metais.

Po sėkmingų sezonų Eurolygoje argentinietis persikėlė už Atlanto, atstovavo Denverio „Nuggets“ ir Dalaso „Mavericks“ ekipoms, tačiau įsitvirtinti NBA nepavyko.

Pernai 178 cm ūgio įžaidėjas grįžo į Europą ir papildė Belgrado „Crvena zvezda“ komandą.

„Laukia Eurolygos čempionai, kurie vasarą pasipildė dar ir F. Campazzo. Visi susižaidę, tas pats ir F. Campazzo iš „Real“ sistemos. Komanda gerai dalinasi kamuoliu, žaidžia greitai ir, panašu, ekipa geroje formoje. Madride niekada nėra lengva žaisti, laukia sunkios rungtynės.

Pirmas dalykas, bandysime sulėtinti jų žaidimą, puolimą, nes pastaruoju metu pelno daug taškų.

Nežinau, ar apskritai įmanoma visiškai uždengti jų lyderius, bandysime pristabdyti. Na, ir patys bandysime užpulti“, – kalbėjo K. Maksvytis.

„Real“ įspūdingai pradėjo naująjį sezoną: laimėjo Ispanijos Supertaurę, tiek ACB pirmenybėse, tiek Eurolygoje žengia be nuostolių, prieš savaitę draugiškose rungtynėse įveikė Luka Dončičiaus atstovaujamą Dalaso „Mavericks“ ekipą.

„Ko gero, kiek teko stebėti, taip, tai geriausia Europoje komanda. Net sunku kažką išskirti, komanda geroje formoje, žaidėjai jaučia vienas kitą.

Ne tik Campazzo, bet ir Walteris Tavaresas, Guerschonas Yabusele yra geroje formoje, nekalbant apie kitus“, – teigė K. Maksvytis.

Anot jo, F. Campazzo indėlis ryškus tiek gynyboje, tiek ir puolime.

„Gynyboje spaudžia su kamuoliu esantį varžovą, bando perimti, dengia varžovų stipriausius gynėjus. Puolime prideda greičio, aštrumo žaidimui, sukuria progas tiek sau, tiek komandos draugams. To tik ir reikėjo „Real“ ekipai“, – pridūrė „Žalgirio“ vairininkas.

Strategas teigė, jog dvigubos savaitės metu komanda netaupys jėgų potencialiai silpnesniam ketvirtadienio varžovui Vitorijoje.

„Bandome paskirstyti jėgas, jog turėtume energijos tiek pirmoms, tiek antroms rungtynėms.

Išlieka tas pats principas: svarbiausios – artimiausios rungtynės. Sužaidus pirmą dvikovą žiūrėsime į antrą kovą Vitorijoje“, – teigė K. Maksvytis, neturėjęs naujienų naujoko tema.

„Žalgirio“ kone per savaitę laukia net ketverios rungtynės: penktadienį Kauno ekipa įveikė „Crvena zvezdą“, sekmadienį LKL pranoko Jonavos klubą, o dabar prieš akis – kelionė į Ispaniją.

„Pusę maratono įveikėme sėkmingai, bus sunku, bet bandysime pratęsti tą seriją“, – vylėsi K. Maksvytis.

Rungtynių pradžia Madride – 21:45 val.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ Vitorijoje susitiks su „Baskonia“ pajėgomis.


Standings provided by Sofascore

Eurolygos čempionai vasarą iš naujo išradinėti dviračio nesiėmė. Į Karališkąjį klubą grįžo du prieš du situacijų meistras mažasis Facu, viename iš pirmųjų turų Ispanijoje vos per 13 minučių išdalinęs 7 rezultatyvius perdavimus.

Niekur nedingo ir praėjusio sezono finalo ketverto MVP Walteris Tavaresas. O sezono pradžioje monstrą iš Žaliojo Kyšulio puikiai pavadavo ir Vincentas Poirier, suvertęs 22 taškus į „Barcos“ krepšį.

Savo paslaugas puolime visada gali pasiūlyti ir Džananas Musa bei Mario Hezonja, o už šaltą protą ir toliau bus atsakingi superveteranai Sergio Rodriguezas, Sergio Llullas bei Rudy Fernandezas.

Madridiečiai išrikiavo gilią, tolygią ir laiminčią sudėtį, kuri, kas svarbiausia, dar ir yra puikiai susižaidusi. Kai per paskutinę spaudos konferenciją buvo paklaustas apie sezono favoritus, Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis pareiškė, kad jis labiausiai tiki būtent tęstinumą pasirinkusiomis komandomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją