Tiesa, šiemet pirmą kartą istorijoje turnyre atsiras įkrintamosios varžybos, skirtos 7-10 vietas užėmusiams klubams išsiaiškinti paskutinių dviejų bilietų į atkrintamąsias likimą.

Delfi tęsia pažintį su naujojo sezono ekipomis ir tuo, ką jos nuveikė per tarpsezonį. Šioje, antroje, apžvalgos dalyje – pernai Kauno „Žalgirio“ už nugaros palikti ir lentelės dugne besimurkdę Vilerbano ASVEL, Atėnų „Panathinaikos“, Berlyno ALBA, Miuncheno „Bayerna“, Bolonijos „Virtus“ bei Valensijos „Basket“ kolektyvai.

Vieni iš jų atliko tokius ėjimus, po kurių yra pajėgūs pakeisti savo vietą rikiuotėje, o kiti grečiausiai ir toliau bus pasmerkti likti pačiame sąstato gale.

Vilerbano ASVEL

Treneris: T. J. Parkeris.

Ryškiausi naujokai: Edwinas Jacksonas, Timothe Luwawu-Cabarrot, Mike'as Scottas, Parisas Lee, Frankas Jacksonas, Borisas Dallo, Mbaye Ndiaye, Noamas Yaacovas ir Johnas Egbunu.

Skaudžiausi praradimai: Dee Bostas, Antoine'as Diot, Amine Noua, Yvesas Ponsas, Zaccharie Risacheras, Jonah Mathewsas, Retinas Obasohanas ir Alexas Tyusas.

Apžvalga: būtent ASVEL krepšininkų rungtynės Belgrade su „Crvena zvezda“ ketvirtadienį oficialiai ir atidarys naująjį sezoną. Taip pat planuojama, kad šį lapkritį duris atvers naujutėlė LDLC arena, kuri per sporto renginius talpins 12 tūkstančių žiūrovų. Tai – kaip ir visos geros naujienos Vilerbane.

Vasaros darbai nebuvo iš koto verčiantys. Būti komandos lyderiais projektuojami prancūzų veteranai Nando de Colo ir Joffrey Lauvergne. Jei pernai dėl traumų tik tris mačus Eurolygoje sužaidęs buvęs žalgirietis šiemet išvengs didesnių sveikatos problemų, rinks gerą statistiką, bet kažin, ar ji virs pergalėmis. Ant paskutinio laiptelio finišavę ASVEL vyrai praėjusį sezoną Europoje užbaigė 13 paeiliui pralaimėjimų serija, o dabar, likus vos porai dienų iki naujojo starto, patyrė žeminantį pralaimėjimą Prancūzijoje – 71:91 prieš Sen Kanteno „Basket-Ball“.

Praėjęs sezonas: 18 vieta.

Prognozė: virš bambos neiššoks ir šiemet – 16-18 vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją