Svečiai iš Serbijos visą mačą laikė iniciatyvą, tik trečiame kėlinyje leido varžovams įsivažiuoti ir šiek tiek priartėti. Ketvirtame kėlinyje postūmį davė 7 pelnyti R. Giedraičio taškai ir „Crvena zvezda“ pasiekė užtikrintą pergalę.

Pasaulio madų sostinėje pasidemonstravęs R. Giedraitis buvo naudingiausias visų rungtynių žaidėjas – 27 naudingumo balai. Pagrindiniai jo padėjėjai buvo Joelis Bolomboy – 14 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai, bei Milošas Teodosičius, kuris pelnė 9 taškus ir išdalino 5 rezultatyvius perdavimus.

Neginčijamo savo lyderio Nikola Mirotičiaus netekusią „Olimpia“ komandą į priekį tempė Alexas Poythressas 12 taškų (6/6 dvit.) ir Giordano Bortolani – 14 taškų. Naudingiausias buvo Johannesas Voigtmanas, kuris padarė šiek tiek visko – 4 taškai, 4 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Paskutinėse vakaro rungtynėse per plauką sveiką kailį išnešė Madrido „Real“ krepšininkai. Permainingose rungtynėse ne kartą atsilikę „Los Blancos“ turėjo žaisti pratęsimą prieš „Valencia“, kuriame įrodė savo pranašumą 96:86 (16:24, 19:16, 23:15, 24:27, 14:4).

Paskutinėmis rungtynių sekundėmis atrodė, jog „Real“ jau turi sunkią pergalę savo rankose, tačiau neįtikėtiną lyginamąjį tritaškį su sirena pataikė Jaredas Harperis. Pratęsime „Valencia“ prarado 5 pražangas surinkusį Brandoną Daviesą, tad Madrido krepšininkai rungtynes baigė užtikrintai – 14:4.

Karališkąjį klubą pergalės link vedė nuostabus Facundo Campazzo ir Walterio Tavareso duetas. Argentinos rinktinės gynėjas pelnė 19 taškų, išdalino 7 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius ir net blokavo metimą. Kape Verdės milžinas pelnė 18 taškų, atkovojo net 19 kamuolių ir blokavo 2 varžovų metimus. Kartu šie krepšininkai surinko 60 naudingumo balų (28 ir 32 atitinkamai).

Facundo Campazzo

Lemiamais momentais į pagalbą kaip visad atskubėjo Sergio Llullas. 36-erių ispanas sumetė 16 taškų, pataikė 4 tritaškius iš 8, vieną iš jų – per pratęsimą. Džananas Musa pridėjo 13 taškų, Mario Hezonja pelnė 10 ir nusiėmė 6 atšokusius kamuolius.

Puikiai kovojusios „Valencia Basket“ komandos gretose 19 taškų (5/8 dvit., 3/7 trit.) pelnė buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas, kuris pataikė virtinę sudėtingų metimų. Chrisas Jonesas pelnė 17 taškų atkovojo 3 kamuolius ir išdalino 6 rezultatyvius perdavimus.

Naudingiausias pralaimėtojų gretose buvo Stefanas Jovičius. Gynėjas pelnė 11 taškų, nusiėmė 4 kamuolius ir susirinko tiek pat rezultatyvių perdavimų (21 naud. bal.). Aikštėje visai nepasirodė ne per seniausiai į Valensiją atvykęs Kevinas Pangosas.



Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją