Georgo Bartzoko auklėtiniai trečiadienį triumfavo 94:88, laimėdami paskutinę ketvirtfinalio seriją bendru santykiu 3-2.

Šeimininkams apsigynus nuo paskutinės varžovų atakos buvo likusios dar 19 sek., bet žaidimą nutraukė aikštę užplūdę graikų gerbėjai.

Nors teisėjai pasistengė atkurti tvarką, ir vargais negalais išprašius minią nuo parketo leido sužaisti dar 7 sek., „Monaco“ nė nerizikavo įsiterpti į prasidėjusią raudonųjų šventę. Tribūnose užsiliepsnojo dūminiai užtaisai, o vėliavomis mojuojantys aistruoliai vėl užtvindė aikštę, kurioje ant rankų nešiojo savo herojus.

„Apokalipsė“, – taip regėtą vaizdą apibūdino Bruklino „Nets“ žvaigždė Kevinas Durantas, socialiniame tinkle pasidalinęs savo paties nufilmuotu „Olympiakos“ triumfo įrašu.


Sezoną jau baigęs puolėjas iš NBA Pirėjuje vėl stebėjo buvusio komandos draugo Mike‘o Jameso pasirodymą ir tapo tikros europietiškos aistros proveržio liudininku.


O kartu su juo – ir kita įžymi viešnia iš JAV, aktorė Emma Stone.

Tiesa, Eurolygos požiūriu, graikų siautulys gerokai peržengė ribas. Lyga iškart po rungtynių išplatino pranešimą, kuriuo pasmerkė scenas Pirėjuje.

„Apsaugos trūkumas lėmė invaziją į aikštę dar rungtynėms nesibaigus. Buvo ir daugiau rimtų saugumo reikalavimų pažeidimų: deglai ir petardos tribūnose, lazerių naudojimas. Tai neatitinka mūsų organizacijos vertybių, mes pasisakome už saugią ir draugišką aplinką“, – skelbiama Eurolygos pranešime.

Akivaizdu, jog „Olympiakos“ laukia nemenkos piniginės baudos, bet klubui dabar tai nerūpi.

„Viską, ką reikėjo, pasakėme aikštėje. Nuostabus pasiekimas“, – rankomis trynė G. Bartzokas, nepamiršęs padėkoti maždaug 12 tūkst. rungtynes stebėjusių fanų.

Svečių gretose Donatas Motiejūnas pasižymėjo 7 taškais ir 4 atkovotais kamuoliais.

Eurolygos pusfinalyje „Olympiakos“ susigrums su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija). Kita pora bus ispaniška: tarpusavyje kausis „Barcelona“ ir Madrido „Real“.

Finalo ketvertas vyks gegužės 19-21 d. Belgrade (Serbija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją