Po susirinkimo paskelbtame pranešime nurodoma, kad į papildomas vietas lygoje pirmiausia pretenduos „prioritetinėmis rinkomis“ įvardijamų Vokietijos ir Prancūzijos klubai.

Dvejų metų trukmės vardinį kvietimą prisijungti prie Eurolygos gaus Miuncheno „Bayern“ klubas, kuris šiame sezone taikėsi laimėti Europos taurės turnyrą, bet suklupo pusfinalyje. Vokietijai Eurolygoje iki šiol atstovavo vienintelė Bambergo „Brose“ ekipa.

Prancūzija savo atstovų pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre pastaruoju metu neturėjo. Pranešama, kad į vardinį kvietimą realiausiai pretenduoja Vilerbano ASVEL komanda.

Tiesa, Eurolygos prezidentui Jordi Bertomeu ir klubų vadovams netrukus gali tekti spręsti, kuo pakeisti Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) klubą.

Tame pačiame posėdyje „Panathinaikos“ savininkas Dimitris Giannakopoulas galutinai susipyko su lygos vadovais ir savo kolegomis, o socialiniame tinkle vėliau užsiminė apie Eurolygos senbuvių pasitraukimą iš turnyro.

„Grįžtame ten, kur krepšinis visada turėjo būti... Tai – galutinis sprendimas!“ – po posėdžio paskelbė graikų milijonierius.

Spėliojama, kad Luko Lekavičiaus atstovaujamai ekipai šis sezonas Eurolygoje gali būti paskutinis, o ateityje ji rinksis Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) rengiamą Čempionų lygą.

Kita vertus, neatmestina, kad emocingumu garsėjantis D. Giannakopoulas tokiais būdais siekia pagąsdinti organizaciją, kurią pastaruoju metu kritikavo dėl esą neobjektyvaus teisėjavimo ir principinių „Panathinaikos“ konkurentų – Pirėjo „Olympiakos“ – protegavimo.

Eurolygos ketvirtfinalyje Atėnų klubas varžysis su Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)