„Neįsivaizduoju, kaip dabartinėmis sunkiomis ekonominėmis ir politinėmis sąlygomis galima rengti „Eurobasket-2015“ turnyrą.

Juk tokio stambaus projekto paruošimas - ilgas ir sudėtingas procesas (...). Tam, kad tokie projektai būtų sėkmingi, reikia ilgų metų įdirbio ir tūkstančių žmonių pastangų (...).

Pirmas ir labiausiai nedėkingas faktorius yra Rusijos agresija prieš Ukrainą ir tuo sukeltas nestabilumas ir grėsmė Ukrainos pietryčių regionams. Tai pirmiausia reikalauja, kad Ukraina peržiūrėtų savo prioritetus ir sutelktų dėmesį bei politinius ir ekonominius resursus teritorinio vientisumo ar net nepriklausomybės išsaugojimui (...).

Aš manau, kad mūsų valstybė (...) ir krepšinio federacija turi teisę kreiptis į „FIBA-Europe“ ir pasiūlyti Ukrainai rengti 2017 metų turnyrą, o 2015 metų Europos krepšinio čempionatą patikėti rengti kitai Europos valstybei ar jų grupei“, - rašoma M. Liubkivskio pareiškime.

„FIBA-Europe“ svarstys 2015 metų Europos krepšinio čempionato šalies -šeimininkės klausimą kovo 22 d., šeštadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)