„Kovo beprotybės“ finale buvusiai M. Jordano ekipai šiemet nepasisekė. „Tar Hells“ 74:77 po įnirtingos kovos nusileido Vilanovos „Wildcats“ krepšininkams. Tuo metu 1982-aisiais, kai Šiaurės Karolinos universiteto komandai dar atstovavo pats M. Jordanas, lemiamose rungtynėse viskas vyko kitaip.

Tąsyk triumfuodami areną paliko „Tar Heels“ krepšininkai, o lemiamą pergalingą metimą dvikovoje su Džordžtauno universitetu pataikė būtent Michaelas. Tritaškio linijos dar nebuvo, o būsima NBA žvaigždė likus žaisti 15 sek. taikliai šovė iš aikštės krašto – 63:62.

„Po šio metimo tavo gyvenimas pasikeis“, – tasyk glėbesčiuodamas savo sūnų ištarė būsimosios žvaigždės tėvas Jamesas Jordanas.

Kaip dabar pripažįsta pats Michaelas, žodžiuose būta tiesos.

„Aš negaliu to pamiršti, tai yra mano kraujyje. Tiesą sakant, tai buvo Michaelo Jordano gimimas. Prieš visa tai buvo tiesiog Mike'as. Tai buvo mano karjeros pradžia“, – duodamas interviu C. Sageriui pastarąją naktį pripažino 53-ejų metų milijonierius.

„Malonu tave matyti, malonu matyti visa tai, kas vyksta aplinkui. Istorija yra su manimi“, – kalbėdamas su C. Sageriu, pastaruoju metu mėginančiu įveikti vėžį, mačo pertraukos metu sakė M. Jordanas.

Per savo karjerą M. Jordanas 6 kartus tapo NBA čempionu (visus – su Čikagos „Bulls“), pelnė 32,292 taškus, 6 kartus buvo rinktas naudingiausiu NBA lygos žaidėju ir apskritai yra laikomas geriausiu visų laikų krepšininku.

Šių metų NCAA finalo atomazga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją