Trečiadienį nė viena komanda neužsitikrino vietos finalo ketverte, bet didelius žingsnius link jo žengė Maskvos CSKA ir Stambulo „Anadolu Efes“.

CSKA išvykoje 84:77 palaužė Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus, o „Anadolu Efes“ varžovų arenoje į miltus sumalė „Barcelonos“ krepšininkus – 102:68.

Abi laimėjusios komandos serijose iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2-1.

Po pergalės į spaudos konferenciją atėjęs Dimitris Itoudis ilgai dėstė savo mintis ir klausė, kaip jos yra verčiamos į ispanų kalbą, kol vieną akimirką jo nervai neatlaikė.

Su žiniasklaida gana agresyvia maniera bendraujantis graikas pats užsipuolė, jo nuomone, nederamai besielgusius žurnalistus.

„Kaip jūs galėjote pastebėti, abi komandos metė tiek pat dvitaškių išmetėme lygiai tiek pat tritaškių, yra nedidelis skirtumas pagal baudų metimus, bet taip jau būna. Mes atkovojome tiek pat kamuolių puolime, tačiau klaidos...“, – neužbaigęs savo minties, D. Itoudis sutelkė dėmesį į žurnalistus.

„Ar aš pasakiau kažką, kas jus prajuokino? Esate tikri? Nemeluojate? Gerai, nes jeigu jūs meluojate, jūs meluojate patys sau. Tiesiog žinokite, kad aš kalbu labai rimtai. Paaiškinkite man, kas jus prajuokino?“ – į žurnalistus kreipėsi D. Itoudis, tokiu būdu sugluminęs ir nutildęs „prasižengėlius“, tačiau atsakymo į savo retorinius klausimus taip ir neišgirdęs.

Sulaukęs tylos salėje, graikas tęsė pasisakymą ir kritikavo savo žaidėjus dėl pernelyg didelio klaidų skaičiaus – jų CSKA padarė 16.

Tuo metu Barselonoje į žiniasklaidą apeliavo namie tiesiog pažemintos šeimininkų komandos strategas S. Pešičius, tikinęs, kad komandai rodoma per maža pagarba.

„Prieš rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje buvo vos vienas „Barcelona TV“ žurnalistas ir viena mergina iš radijo. Taip yra rodoma pagarba, kurią užsitarnavome... Mes laimėjome Karaliaus taurę, mes esame pirmi ACB lygoje, mes nugalėjome favoritus, mes laimėjome antras Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes išvykoje. Mus reikia gerbti“, – tvirtino serbas.

Visgi, pasipiktinęs pernelyg menku dėmesiu, S. Pešičius pripažino, kad pernelyg didelės reikšmės žiniasklaidos rašiniams ir galimai aštriai reakcijai į namie patirtą sutriuškinimą, jis neskiria.

„Aš nematau, ką rašo interneto portalai ir laikraščiai. Vienintelis dalykas, apie kurį aš galvoju, yra rungtynės.

Nemanau, kad tokie dalykai kažkaip veiktų komandą. Dabar mano darbas yra rasti psichologinių būdų, kaip atgaivinti krepšininkus, kuriais aš tikiu. Ši komanda, kurią matėte pastarąjį vakarą, nebuvo mūsų komanda. Labai ilgame sezone tokie dalykai gali nutikti“, – dėstė S. Pešičius.

Savo ruožtu „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas po pergalės trynė rankomis.

„Mes sužaidėme tobulas rungtynes. Atlikome taktinius keitimus, pataikėme, neklydome puldami, viskas buvo puiku. Žinoma, serija dar nebaigta, kiekvienos rungtynės yra nauja istorija ir mes turime būti pasiruošę“, – džiaugėsi turkas, kurio auklėtiniai pagal naudingumo koeficientą šeimininkus pranoko 129-68.

Ketvirtosios abiejų šių serijų rungtynės bus žaidžiamos penktadienį, taip pat Vitorijoje ir Barselonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)