Ne pirmą sykį šiame sezone dėl klaidų ginantis daugiausiai kliuvo Martynui Echodui. Vidurio puolėjas žaidė tik 8 minutes, per jas pelnydamas 2 taškus ir atkovodamas tiek pat kamuolių.

Likusį laiką atsarginiui „centrui“ Evaldui Kairiui poilsio suteikdavo tai Cameronas Bairstow, tai Marekas Blaževičius.

Iškalbingas faktas, jog pastarasis, pirmą kartą po sudėtingos traumos žengęs ant parketo Europos taurės turnyre, žaidė ilgiau nei M. Echodas.

„Klauskite jo, kodėl manęs klausiate? – užsiminus apie vidurio puolėją, nervinosi D. Adomaitis. – Manau, patys matėte, ką varžovai darė, kaip kiekvienoje situacijoje atakavo M. Echodą. Atakavo visose situacijose iš eilės. Jis turėtų savęs paklausti, kodėl taip yra? Jeigu jau taip, prasiženk penkis kartus ir sėskis ant suolo, bent negausi šešių taškų iš eilės.“

Jo nuomone, gindamiesi vilniečiai sukvailiojo ne sykį, ypač pikta D. Adomaičiui buvo dėl pražangos prieš Rade Zagoracą.

„Varžovas meta iš 3 m atsispyręs nuo vienos kojos – su tokiais metimais juk galėtume gyventi. Bet ne, prasižengiame, o paskui dar leidžiame atkovoti kamuolį po netaiklios baudos ir paleisti tritaškį. 4 taškai per vieną ataką, kai iš viso varžovai jų pelno 66 – protu nesuvokiama.

Arba kita atkarpėlė, kai per 35 sek. įmeta 7 taškus – juk tai 11 proc. visų oponentų taškų. Negalime sau leisti tokių svyravimų šiame lygyje, negalime sau leisti pramesti iš po krepšio kaip Dovis Bičkauskis arba Evaldas Kairys. Tik ne žaidžiant su tokiu priešininku. Mums reikia kiekvieno žaidėjo indėlio, kiekvieno maksimalaus susikaupimo. Jei leidžiame žaidėjui, kuris tikrai moka veržtis, triskart mesti iš po krepšio, čia jau nei sistema, nei niekas kitas nepadės, čia reikia individualiai atidirbti“, – atsiduso „Ryto“ strategas.

Specialisto vertinimu, labiausiai Lietuvos vicečempionus skandino klaidos (17) ir „Partizan“ puolime atkovoti kamuoliai (13).

„Juk kontratakos ir pakartotiniai metimai – lengviausias būdas krepšinyje pelnyti taškus“, – apgailestavo D. Adomaitis.

Tačiau rimtų problemų „Rytas“ turėjo ir puldamas. Tik po 15 taškų surinkę Eimantas Bendžius ir Pako Cruzas buvo efektyvūs, o bandymas žaisti per E. Kairį (10 taškų) ne itin nusisekė.

„Daug ką puolime padarėme gerai, bet turime labiau branginti kamuolį. Kiekviena ataka, kiekviena gynyba čia yra nepaprastai svarbi, negalime daryti visko, kas tik šauna į galvą. Mes tai tikrai suprasime – tam sėdime, analizuojame. Bet reikės trupučio laiko“, – dėstė D. Adomaitis.

Kitaip nei „Rytas“, „Partizan“ surado daugiau išeičių iš akligatvio varžovų aikštės pusėje. Beveik tris ketvirtadalius taškų Serbijos vicečempionams pelnė nuo atsarginių suolo pakilę žaidėjai, nors tarp jų ir nebuvo Novicos Veličkovičiaus – puolėjas mačą praleido trenerio Andrea Trinchieri sprendimu.

„Žaidėme labai atletišką, gynybinį krepšinį, kuris leido mums atsitiesti. Neblizgėjome, to neleido „Rytas“. Bet mes irgi jiems neleidome pagauti ritmo. Tai buvo tipiškos europietiško krepšinio rungtynės. Nors turėjome problemų puolime, iškentėjome gynyboje, įdėjome didžiules pastangas, galiausiai laimėjome svečiuose – ir dar ten, kur tai padaryti ypač sunku“, – rezultatu džiaugėsi italas.

Dvikovą stebėjo Detroito „Pistons“ klubo atstovai Greggas Polinsky ir Edas Stefanski, sekę šiai NBA ekipai priklausančio Deivido Sirvydžio žaidimą. Pastarasis per 15 min. pelnė 2 taškus, prametė abu tritaškius, atkovojo 5 kamuolius ir dusyk suklydo.

„Patys žinote, kad dėl to dėmesio lengviau nepasidaro, priešininkai dabar jau irgi ties juo deda akcentą, žino, kad jis yra metikas. Nors, kita vertus, Deivis psichologiškai stiprus. Tik galėtų perdavimą duoti taip, kaip repetavome per treniruotes“, – apie ekipos talento pasirodymą atsiliepė D. Adomaitis.

Tuo metu praėjusią vasarą iš „Ryto“ į „Partizan“ persikėlęs vidurio puolėjas iš Baltarusijos Artiomas Parachovskis žaidė vos 4 min. pirmame kėlinyje ir niekuo nepasižymėjo.

„Jis turėjo progą, bet iš jo tikėjausi daugiau“, – apie vieną brangiausių komandos žaidėjų atsiliepė A. Trinchieri.

Buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ legionierius iš Latvijos Žanis Peineris svečių gretose taip pat buvo tylus: per 21 min. pelnė 2 taškus ir atkovojo 2 kamuolius.

Primename, kad „Rytas“ Europos taurės varžybas pradėjo namuose 92:86 pranokdamas Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) ir svečiuose 61:82 nusileisdamas „Limoges“ (Prancūzija).

„Partizan“ šventė dvi pergales: 66:63 prieš Venecijos „Umana Reyer“ (Italija) ir 93:80 prieš Bursos „Tofaš“ (Serbija).

Kitą savaitę „Ryto“ laukia viešnagė Bursoje, serbai priims „Lokomotiv“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)