Pirmadienį žalgiriečiai savo arenoje patyrė tikrų tikriausią šaltą dušą, kai stebuklingai po pratęsimo išsigelbėjo rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Rungtynes prieš Panevėžį reiktų priskirti prie darbinių. Taip, deja, atsitinka. Nors labai norėtųsi, kad tokių rungtynių būtų mažiau. Tačiau dabar tai nesvarbu – dabar laukia Eurolygos rungtynės“, – sako „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Tą mačą jau užmiršome. Visos mintys dabar apie išvyką į Italiją. Išvykstame kiek anksčiau nei įprastai. Yra laiko pasiruošti – manau, viskas bus neblogai“, – sako „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas.

„Dinamo Sassari“ per pirmas ketverias Eurolygos rungtynes nelaimėjo nė karto (0/4) ir yra paskutinė komanda visame turnyre, nepatyrusi pergalės džiaugsmo. Tuo tarpu „Žalgiris (3/1) užima antrą vietą grupėje.

„Laukia rungtynės prieš komandą, kuri iki šiol buvo kiek nuskriausta, nes daugiausiai žaidė rungtynes išvykoje. Dabar jie keletą rungtynių žais namuose ir tikisi padidinti savo pergalių skaičių. Susitiksime su komanda, kuri žymiai labiau akcentuoja savo puolimą, turi labai individualiai stiprių, gerų ir galinčių įmesti žaidėjų. Jie sugebėjo „Real“ komandai įmesti 94 taškus – tai tikrai labai didelis skaičius. Tad eilinė frazė, kad rungtynes laimės gynyba, dar labiau išryškėja. Reikės atlikti tikrai sunkų darbą gynyboje“, – teigia G. Krapikas.

„Negalime net kalbėti apie kažkokį atsipalaidavimą. Tai bus Eurolygos rungtynės, žaisime prieš grėsmingą komandą, kuri žais savo namuose. Labai pavojinga ir gal mus nelabai paranki – meta daug tritaškių, nėra daug aukštų žaidėjų, dominuoja perimetro žaidėjai. Tikrai laukia sunkios varžybos“, – sako E. Ulanovas.

Nors teks žaisti su grupės autsaideriais, žalgiriečiai džiaugtis neskuba.

„Negalime savęs laikyti favoritais, nes dar nieko nepadarėme. Gal kai baigsis pirmas ratas, jei viskas bus gerai, galėsime šiek tiek atsikvėpti. Bet dabar dar nėra kuo džaiugtis – dar net pirmas ratas nesibaigė“, - įsitikinęs E. Ulanovas.

„Žalgiris“ ir „Dinamo Sassari“ susitiks penktadienį 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)