Baigęs Evansvilio universitetą abiturientas savo laimę pabandė prisistatęs 10-ies NBA komandų skautams – labiausiai juo susidomėjo „Nets“ klubo vadovybė, kuri suteikė jam šansą pasirodyti Vasaros lygoje.

„Iggy“ pravardę turintis aukštaūgis žaidė dviejuose susitikimuose, kuriuose rinko po 8,5 taško, 5 atšokusius kamuolius ir 1 bloką, o vėliau kiek netikėtai pasirašė negarantuotą sutartį su Bruklino ekipa.

E. Mockevičius netgi sulaukė progos debiutuoti pagrindinėje „Nets“ komandoje – akistatoje su Bostono „Celtics“ jis per 9 min. taškais nepasižymėjo (0/1 tritaškis, 0/2 baudos), atkovojo ir prarado po 1 kamuolį bei blokavo 1 varžovo metimą.

Visgi po šių rungtynių Bruklino ekipos vadovai nusprendė atsisveikinti su lietuviu. Nuo rugpjūčio 5 dienos su NBA klubo treneriais treniruotėse plušėjęs lietuvis savo kišenę papildė ir 100 tūkst. eurų.

Tiesa, „Nets“ specialistai dar iki lapkričio 1 dienos individualiai dirbs su E. Mockevičiumi, o tuomet jis prisijungs prie Long Ailando „Nets“ ekipos. Tai Krepšinis.lt patvirtino lietuviu besirūpinančios „You First Sports“ agentūros atstovas Deimantas Baziukas.

208 cm ūgio kuršėniškio debiutas NBDL įvyks lapkričio 11 dieną išvykos rungtynėse prieš „Windy City Bulls“ krepšininkus.

Dublerių komanda treniruojasi ir rungtyniauja toje pačioje sporto salėje kaip ir pagrindinės „Nets“ ekipos nariai, todėl treneriai galės stebėti E. Mockevičiaus progresą ir sezono eigoje gali jam suteikti šansą debiutuoti NBA.

Tiesa, sutartį sezono metu jam galės pasiūlyti ir bet kuris kitas NBA klubas.

„Yra daugybė komandų, kurios rodo susidomėjimą Iggy, ypatingai žinant, kad stebint pastarųjų skautams vasarą jis pasirodė puikiai“, – neseniai Krepšinis.lt sakė žaidėjo agentas Pedro Poweris.

Pasibaigus NBA Vasaros lygai jis buvo įvardijęs tris klubus, kuriuos domino E. Mockevičius – tai Memfio „Grizzlies“, Denverio „Nuggets“ ir Ouklando „Golden State Warriors“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)