Žalgirietišką šešių pergalių iš eilės seriją „Fenerbahče“ kolektyvas nutraukė pačiu skaudžiausiu būdu.

Lietuvos čempionams antradienio dvikova buvo pažymėta nauju klubo visų laikų rezultatyvumo antirekordu Eurolygoje ir nesėkme didžiausiu skirtumu šiame sezone.

„Trūko visko. Įmetėme tik 43 taškus, pralaimėjome daugiau nei 30... Eisime žiūrėti vaizdo įrašo ir taisysimės. Manau, tikrai esame geresni nei šiandien parodėme“, – tokia buvo pirma M. Grigonio mintis po rungtynių.

Šį mėnesį 25-ą gimtadienį minėsiantis krepšininkas vienintelis „Žalgirio“ gretose įkopė į dviženklę taškų zoną (10).

„Fenerbahče“ gynyba visiškai paralyžiavo svečių pozicinį puolimą, ką bekalbėti apie greitas atakas, kurių nebuvo nė kvapo. Nesusikūrė kauniečiai ir „antrų progų“, o blogiausia, kad ir taip sukniubusią komandą galutinai ant menčių paguldė prastas pataikymas (42 proc. dvitaškių, 19 proc. tritaškių).

Kelis kartus paklaustas apie Željko Obradovičiaus auklėtinių gynybą, M. Grigonis kiek susierzino.

„Norite išgirsti, kad „Fenerbahče“ super gerai žaidžia? Taip, jie žaidžia gerai. Bet manau, kad mes irgi galime su jais gerai žaisti.

Varžovai labiau ėjo į kontaktą nei mes. Nors žinojome, kad taip bus, bet neįvykdėme to, ko reikėjo. Dar turime bent jau du bandymus. Ir manau, kad tikrai galime ir turime pasirodyti geriau“, – sakė gynėjas.

Negana surakinto puolimo, įpusėjus antram kėliniui dar ir prakiuro paties „Žalgirio“ gynyba.

Žydri Nikola Kaliničiaus sportiniai bateliai ant parketo švysčiojo greičiau nei spėjo reaguoti kauniečiai, o į pastarųjų krepšį pasipylus tritaškiams, mačo baigtis „Ulker Sports“ arenoje buvo nulemta net nesulaukus pertraukos.

„Kiekvienas asmeniškai padarėme daug klaidų, neapsigynėme vienas prieš vieną. Kai toks rezultatas, reikia labai daug ką aptarti. Ir trenerių sukarpytas vaizdo įrašas, manau, bus labai ilgas.

Šiandien niekas nesisekė, pradedant nuo plano vykdymo. Gynyba, puolimas, metimai – viskas buvo priešingai nei norėjome. Kiekvienas turime permąstyti šias rungtynes, pasimokyti, tuomet užmiršti ir eiti toliau“, – kalbėjo M. Grigonis.

O kai jau nesiseka, tai nesiseka. 55-ą baudos metimą iš eilės Eurolygoje antradienį pataikęs M. Grigonis trečio kėlinio pabaigoje prametė kitus du ir nepasiekė Igoriui Rakočevičiui nuo 2009-ųjų sausio priklausančio ilgiausios realizuotų baudų metimų serijos rekordo. Tuometės Vitorijos „Tau Ceramica“ taškų mašina iš Serbijos Eurolygoje buvo nesuklydęs 58 sykius paeiliui.

Tad vakaras Stambule M. Grigoniui ir kitiems Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams buvo juodas visomis prasmėmis.

Kaip reikės atsitiesti po tokio niukso ir pratęsti ketvirtfinalio seriją?

„Jei jau tiek toli nuėjome, turime būti stiprūs charakteriu. Tiesiog turime, taip reikia, mūsų toks darbas. Čia negali būti jokių pasiteisinimų. Labai norėčiau, kad kitos rungtynės būtų kitokios“, – pažymėjo M. Grigonis.


Antroji ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių dvikova su „Fenerbahče“ laukia ketvirtadienį, nuo 20.45 val.

Primename, kad reguliariajame sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šio sezono tarpusavio dvikovose iki šiol abusyk pranašesni buvo Ž. Obradovičiaus auklėtiniai, Kaune laimėję tik po spurto rungtynių pabaigoje rezultatu 82:75, o Stambule sutvarkę reikalus kur kas lengviau 78:61.

Prieš metus komandos susitiko Eurolygos pusfinalyje Belgrade (Serbija) – 76:67 nugalėjusi „Fenerbahče“ tuomet tapo vicečempione, „Žalgiris“ finišavo trečias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)